Kans aanwezig dat de bouw van mogelijk 25.000 woningen in 2022 wordt uitgesteld

Recent onderzoek van Capital Value wijst uit dat 23% van de ontwikkelaars, 25% van de corporaties en 37% van de beleggers verwacht dat bouwprojecten worden uitgesteld vanwege de explosieve stijging van de bouwkosten. Zijn er nog oplossingen voor dit dreigende probleem?  

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.Reacties

Sibrand Gratama

Compenseer de tekorten op korte termijn met de winsten/waardestijging op langere termijn. Vraagt om lef, samenwerking en extra investeringsinzet van het rijk. Uitstel is in niemands belang. En afstel van projecten is helemaal onacceptabel als er al vele miljoenen in is geïnvesteerd. En opnieuw moeten beginnen geeft vele jaren vertraging, enorme kosten en bovendien kwaliteitsverlies voor locatie en omgeving.
En laat het belang van toekomstige bewoners eens echt zwaarder wegen dan al die nimby's van omwonenden die lekker lang en breed onder dak zitten. Transformaties en andere hedendaagse binnenstedelijke ontwikkelingen leveren, integraal gezien, juist velerlei winst op voor alle partijen, ook de bestaande bewoners en andere gebruikers!

Geplaatst op 4 april 2022 om 11:48Laatste nieuws