Dit zijn de Nederlandse winnaars van de BREEAM-awards

Op 22 maart werden vanuit Londen diverse internationale winnaars bekendgemaakt tijdens de internationale BREEAM Awards. De Nederlandse prijswinnaars hebben we voor u op een rijtje gezet.

CollectieCentrum Nederland (Stichting Rijksmuseum)
De Stichting Rijksmuseum sleepte een award in de wacht voor het nieuwe CollectieCentrum Nederland (CC NL) in de categorie Public Sector Project – Post Construction Award.

CC NL biedt onderdak aan de collecties van het Nederlands Openluchtmuseum, Paleis het Loo, de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en het Rijksmuseum. Het pand maakt gebruik van een warmte- en koudeopslag, een grijswatersysteem om bijvoorbeeld de wc’s te spoelen en op het dak ligt ruim 3.600 m2 aan zonnepanelen (ruim 2100 stuks). Oplossingen als deze hebben ervoor gezorgd dat het opgeleverde gebouw BREEAM Outstanding – met een score van 91.6 – gecertificeerd is. Het is daarmee één van de meest duurzame gebouwen in Nederland.
 

Hoogvliet Distributiecentrum
Ook het Hoogvliet Distributiecentrum viel in de prijzen. Het distributiecentrum werd beloond met de Post-Construction Award in de categorie Commercial Project en won daarnaast de Your BREEAM Award, de jaarlijks publieksprijs.

Vrieshuis Aviko
Daarnaast was er een speciale vermelding voor runner up Vrieshuis Aviko Steenbergen.

ASR Dutch Mobility Office Fund
Bij dit Nederlandse succes bleef het niet in Londen. ASR Dutch Mobility Office Fund (a.s.r real estate) zag haar duurzaamheidsinspanningen beloond worden met een Award voor Responsible Investment Small Portfolio.

Pieter Vandeginste, fund director van het ASR Dutch Mobility Office Fund: “Ik zie het winnen van deze Award als een beloning voor onze inzet op het gebied van duurzaamheid. We werken continu aan het verduurzamen van onze portefeuille met als doel om in 2045 te voldoen aan het Paris Proof Commitment.”

MAT 25
En Albert-Jan Vermeulen en Jorg Boerma van MAT25 werden gekozen tot Assessoren van het Jaar.Reacties


Laatste nieuws