Dam Coliving: een springplank voor jong talent en meer levendigheid in de buurt

Woonruimte voor jonge professionals, die net gestart zijn op de arbeidsmarkt, is steeds moeilijker te vinden. Mischa de Munck, oprichter en eigenaar van Dam Coliving, vertelt over het idee achter en de opmars van coliving, ofwel woningdelen. Welke toegevoegde waarde heeft deze woonvorm op zowel het vastgoed, als de bewoners en ook op de buurt?

Mischa: “Het concept voor coliving is bedoeld voor starters op de arbeidsmarkt. Als je carrière wilt maken moet je als starter haast wel naar de stad trekken. De stad geldt als een smeltkroes voor jong talent en is een uitstekende plek om te netwerken en nieuwe mensen te leren kennen. Maar waar ga je wonen? Kopen in de stad is als starter op de arbeidsmarkt nagenoeg onmogelijk en in je eentje een duur appartement huren zit er voor deze starters ook niet in. Maar een woning huren met gelijkgestemden en voorzieningen delen, biedt meer voordelen dan alleen geld besparen.”

Door met meerdere gelijkgestemden een woning te delen, verbreed je je netwerk zowel privé maar dat kan ook weer voordelen opleveren voor je carriere'

Samenbrengen van talent
Omdat er bij coliving ook aandacht wordt besteed aan het opbouwen van een community wordt er eveneens bijgedragen aan het samenbrengen van jong talent en kennisoverdracht. Dit levert voor iedere young professional op meerdere vlakken voordelen op, zoals op het gebied van de carrière, sociaal en economisch. Door met meerdere gelijkgestemden een woning te delen, verbreed je je netwerk zowel privé maar dat kan ook weer voordelen opleveren voor je carriere. Wanneer je nieuwe mensen leert kennen, zal je ook in contact komen met nieuwe plekken om te bezoeken of nieuwe hobby’s.” 

Lees hier verder.

 

Reacties