Mogelijk lanceert nieuw product voor beleggers

Extra propositie om te investeren in zakelijke hypotheken  

Mogelijk opent de inschrijving voor het nieuwe Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Daarmee biedt Mogelijk een extra propositie aan investeerders die willen beleggen in zakelijke hypotheken. Het fonds komt naast het bestaande aanbod van Mogelijk om een-op-een te investeren in een hypotheek voor zakelijk vastgoed.

Investeerders kunnen vanaf €100.000,- instappen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds. Zij zetten dit voor 3 jaar vast en ontvangen een geprognotiseerd rendement van 4,5% per jaar. Met het kapitaal dat zij samen met andere participanten bijeenbrengen, financiert Mogelijk hoogwaardig zakelijk vastgoed. Kantoren en bedrijfspanden. Winkels en supermarkten, horeca, gemengd gebruik, transformatie en projectfinanciering met hogere leensommen (richtlijn vanaf € 500.000) met een gemiddelde LTV van 65%. Het fonds krijgt het eerste recht van hypotheek op de gefinancierde panden en Mogelijk sluit voor alle objecten een secundaire opstalverzekering af.  

Vermogen voor drie jaar geïnvesteerd  
Dirk Jan van der Hoeden, directeur bij Mogelijk en fondsmanager voor het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds, licht toe voor welke investeerder deze propositie interessant is: “Beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds is bij uitstek geschikt voor investeerders die hun geld voor langere tijd tegen een aantrekkelijk rendement willen laten renderen. Mogelijk ontzorgt maximaal; na het storten van de inleg heeft de belegger er geen omkijken meer naar. Zij ontvangen iedere maand hun rendement. ” 

Non-bancair vastgoed financieren 
Mogelijk Vastgoedfinancieringen verbindt sinds 2016 ondernemers met een financieringsbehoefte voor zakelijk vastgoed aan private investeerders die hun vermogen op een veilige manier willen laten renderen. Daarmee sprong Mogelijk in op de financieringsbehoefte van met name MKB-ers die sinds de financiële crisis steeds moeilijker hun zakelijk vastgoed konden financieren via de traditionele weg.  

Een-op-een financiering 
Tot vandaag kon investeren in zakelijke hypotheken bij Mogelijk alleen via een-op-een financiering; één investeerder financiert een zakelijke hypotheek van één ondernemer. Inmiddels heeft Mogelijk voor meer dan €700 miljoen aan dit soort financieringen tot stand gebracht. Dirk Jan van der Hoeden: “Uiteraard blijft deze propositie bestaan. De een-op-een financiering is met name interessant voor de actievere investeerder die graag zelf de investeringsaanbieding selecteert en zich prettig voelt bij de flexibiliteit die dit product biedt.” Vanaf vandaag komt daar dus een tweede propositie bij: beleggen in het Mogelijk Zakelijke Hypotheken Fonds.  

Foto: Dirk Jan van der Hoeden, directeur bij Mogelijk en fondsmanager voor het Mogelijk Zakelijke Hypotheken FondsReacties


Laatste nieuws