Wibaut biedt Oekraïnse vluchtelingen opvang

Woningontwikkelaar Wibaut is van plan om zo’n 50 vluchtelingen uit Oekraïne op te halen bij de Poolse grens en tijdelijk onderdak en hulp te bieden. 

Directeur Ernest van der Meijde rijdt met een bus vanuit Barcelona naar Przemyśl in Polen om de 50 Oekraïense vluchtelingen op te halen die de wens hebben naar Spanje af te reizen. De vluchtelingen, voornamelijk vrouwen en kinderen worden naar appartementen gebracht in Alcocebre, Castellón (omgeving Valencia). De eigenaar van een vakantieresort heeft de woningen voor de komende maanden gratis beschikbaar gesteld. Wibaut zorgt dat ze daar naast onderdak ook voorzien worden in de eerste levensbehoeften. Ze krijgen taallessen en er wordt werk aangeboden in het resort.
 
Op de heenreis gaan hulpverleners en spullen mee naar de Poolse grens. Wibaut verwacht in het weekend van 19/20 maart in Alcocebre aan te komen. De initiatiefnemer Miquel Àngel Junior is een bevriende relatie van directeur Van der Meijde en de beheerder van Kione Resorts in Alcocebre. In het resort zijn de voorbereidingen voor een goede opvang in volle gang.

Wibaut vindt het fijn financiële bijdragen te ontvangen voor het busvervoer en eerste levensbehoeften van de vluchtelingen. Wibaut verdubbelt elke donatie.Reacties


Laatste nieuws