Hoe marktconform is huisvesting?

Congres Building Holland Amsterdam RAI 

Hoe marktconform is huisvesting?
Op donderdag 27 oktober 2011 aanstaande presenteert Building Holland het Building Holland congres in de RAI te Amsterdam met als congresthema: 'Hoe marktconform is huisvesting?'. Daarmee lopen de initiatiefnemers vooruit op de driedaagse beurs Building Holland op 17 tot 19 april 2012. Met dit najaarscongres zullen ondernemers met lef, visionaire experts en bestuurders in invloedrijke netwerken in de sector aantonen dat de eindgebruiker het laatste woord heeft. Wat betekent dit voor de industrie, het vastgoed, de architectuur, de installatie-branche, de adviseur en de eindgebruiker? Voor alle partijen in de sector liggen er kansen om samen in te spelen op de marktvragen, nieuwe samenwerkings- en verdienmodellen te creëren en daarbij duurzaamheid centraal te stellen.'Hoe marktconform is huisvesting' maakt deelnemers tijdens het congres wegwijs in het denkproces en de praktijk van duurzaamheid en duurzaam bouwen en renoveren. 

Ervaren koplopers en vertegenwoordigers van de Y-generatie in de sector debatteren samen met de deelnemers in de zaal over de belangrijkste stakeholder: de eindgebruiker. Steeds vaker vraagt de eindgebruiker om rendementsberekeningen van hun investeringen, inzicht in de technische innovaties en de flexibele gebruiksmogelijkheden van het object. Piet Oskam (directeur CIB) en Marcel de Boer (CEO Troostwijk RE) vragen de gastsprekers naar hun initiatieven en nieuwe formules. 

Gastsprekers zijn onder andere afkomstig van:, VolkerWessels, Unica Groep, AT Osborne, Corenet Global Benelux, Triodos Vastgoedfonds, KPMG, Deloitte, Imtech, VU Amsterdam, Leden van De Nieuwbouw, Meer Met Minder Energie, Bouwend Nederland, UNETO-VNI en E.Nu* coöporaties. Allemaal bewijzen zij dat duurzaam vastgoed succesvol aan de man te brengen is. 

PROGRAMMA:
9:30 Ontvangst deelnemers op netwerkplein

10.00 Welkom en opening discussieleiders:

Marcel de Boer, CEO Troostwijk Real Estate


Piet M. Oskam, oprichter/directeur Centrum voor Innovatie van de Bouwkolom (CIB)


10.10 De bouwkolom wordt een netwerk, zowel fysiek als virtueel. Het onderscheid tussen bijvoorbeeld uitvoerders en ontwikkelaars wordt kleiner. Iedereen moet snappen in welk veld hij/zij zich beweegt en toegevoegde waarde leveren.


- Centraal thema: Welke invloed heeft dat nieuwe netwerk op de eindgebruiker? 
- Onder leiding van Marcel de Boer en discussie met de zaal. 

Mr. drs. Elco Brinkman, Voorzitter Bouwend Nederland & ir. Marcel Engels, Voorzitter UNETO-VNI, 

Dietmar Werner, Algemeen directeur VolkerWessels Vastgoed & Flip Verwaaijen, Voorzitter Corenet Global Benelux

10.50 Waarom investeren in marketing? Wat levert het op? Jan van 't Hout, initiatiefnemer coörporatie E.Nu Zuid-Oost Brabant: Een samenwerkingsmodel met aantoonbaar verdienresultaat. 

- Centraal thema: Hoe vermarkt je duurzaamheid? 
- Onder leiding van Piet Oskam discussie met de zaal. 


Dr. Rosalinde Klein Woolthuis, onderzoeker VU Amsterdam & Jan van Hout, initiatiefnemer coörporatie E.Nu 

11.20 Pauze


12.00 Eindgebruikers commercieel vastgoed:


- Centraal thema: Hoe marktconform is huisvesting? 
- Onder leiding van Marcel de Boer en discussie met de zaal. Hans Zwart, Partner/CIO KPMG & Ger Glimmerveen, Deloitte - Facility Management & Services


Lenny Vulperhorst, Andersson Elffers Felix & Chris Bruijnes, directeur Meer Met Minder Energie 

12.30  Introductie Live-case Building Holland 2012

TEKST VOLGT NOG

12.45 Netwerklunch


14.00 Praktijkcase 1:

De duurzaamheidsvisie van de nieuwe bouw- installatie- en vastgoedgeneratie Menno Lammers, Remco Kamer, Tiemen Krikken en Martijn in 't Veld. Vier leden van De Nieuwbouw, hét netwerk van een nieuwe generatie professionals dat streeft naar vernieuwing in de bouw- installatie- en vastgoedsector. Het netwerk telt ruim 2000 leden, werkzaam bij onder andere overheden, kennisinstituten, bouwbedrijven, vastgoedondernemingen en ingenieurs- en adviesbureau's.


- Centrale Vraag: Welke eisen stelt de Y-generatie aan huisvesting? 
- Onder leiding van Piet Oskam gaat het aanstormende talent en de deelnemers in de zaal in discussie over het nieuwe bouwproces.

Menno Lammers & Remco Kamer & Tiemen Krikken & Martijn in 't Veld. 

14.20 Praktijkcase 2:
Van een succesvolle revatilisatie, GAK-gebouw Amsterdam. Wat maakt dat dit gebouw wel een herbestemming kon krijgen. Onder leiding van de Marcel de Boer en discussie met de zaal. Deelnemers:Ronald Huikeshoven, directielid AM Ontwikkeling & Wessel de Jonge, Wessel de Jonge Architecten BNA bv

14.40 Praktijkcase 3 
Vragen: Kunnen ESCo's (Energy Service Companies) de komende twee jaar circa een kwart van de verwachte gasbesparing in de utiliteitsbouw realiseren, waarbij de overheid de markt stimuleert als 'launching customer? Unica investeert 20 miljoen euro in installaties die in ESCo's-verband werken. Ondanks vrijwel geen overheidssteun leveren systemen als warmtepompen vier keer zo veel energie als zonnecellen. Imtech toont inzicht door 800 gebouwen te voorzien van warmtepompen en daarmee een groot rendement behalen.

Onder leiding van Piet Oskam discussie met de zaal.


Laurens de Lange, directeur Unica Groep & Luck Westerbaan, directeur Imtech

15.00 Praktijkcase 4 Guus Berkhout, Fondsmanager van Triodos Vastgoedfonds en Marc Hopman, projectmanager duurzaam vastgoed AT Osborne, huurder van duurzaam monument met eigentijdse voorzieningen. 

Centrale vragen: Heeft het nieuwe Triodos afrekencontract voor het energieverbruik van de huurder toekomst? Waaruit bestaat het financieel model duurzaam vastgoed? Wat is het toekomstcenario voor duurzame innovatie in de bouw?

Onder leiding van Marcel de Boer en discussie met de zaal. 

Guus Berkhout, Fondsmanager van Triodos Vastgoedfonds & Marc Hopman, projectmanager duurzaam vastgoed AT Osborne

15:30 tot 17:00 Netwerkborrel Building Holland 2011


Meld u aan voor deze bijzondere dag die geheel in het teken zal staan van de toekomstvisie van de eindgebruiker. De kosten van een entreebewijs bedragen 295,00 euro excl BTW. Stuur een mail naar info@vastgoedjournaal.nl vermeld daarin het aantal entreebewijzen en uw adresgegevens.

ORGANISTATIE BUILDING HOLLAND CONGRES 2011

 

DEELNEMENDE ORGANISATIES

Provincie Zuid-Holland

AT Osborne

De Boer

Burohuisvesting

Vastgoed-Auctions

Volker Wessels

TNO

RPS advies- en ingenieursbureau BV

Koldijk

BBN Adviseurs voor gebouw en gebied

BOAG Advies en Management

Margreet van der Hoeven Architecten

Linwood Homes

Breijer Bouw en InstallatieReacties


Laatste nieuws