Update: Vastgoed-Auctions.nl sluit overeenkomst voor verkoop van wellicht 600 woningen

Bonnema Makelaars, de grootste woningmakelaar van de provincie Limburg met circa 1400 woningen in aanbod, zet een nieuw verkoopinstrument in waarmee woningen sneller verkocht kunnen worden tegen een maximale opbrengst. Hiervoor is zij een exclusieve samenwerking aangegaan met Vastgoed-Auctions.nl.

Vastgoed-Auctions.nl is sinds 2007 actief via een onafhankelijk online verkoopplatform, waar woningen per opbod worden verkocht. Voordeel van verkopen per opbod is het positioneren van de woning in de markt met de scherpst mogelijke vanafprijs. Hierdoor komt de woning onder de aandacht van een vergrote doelgroep. Geïnteresseerden kunnen vervolgens een bod op de woning doen.

Verkoper bepaalt na afloop van de biedingperiode of hij al dan niet tegen een bepaald bod verkoopt. Hierdoor wordt het risico van een te lage opbrengst vermeden. Volgens Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl wordt op deze manier snel de markt voor een bepaalde woning inzichtelijk gemaakt en weet men binnen vier weken of er kopers zijn en wat zij bereid zijn te betalen. Omdat het biedingproces onder toezicht staat van een notaris, is het proces veilig en transparant voor koper en verkoper.

UPDATE: Met behulp van dit verkoopinstrument heeft Bonnema Makelaars met vestigingen in Maastricht, Roermond, Heerlen en Weert de eerste woning binnen een tijdsbestek van twee weken verkocht. Kor Bonnema: "Ik was tamelijk verrast dat de verkoop met dit voor ons nieuwe verkoopinstrument zo snel is gegaan terwijl het huis 1,5 jaar te koop heeft gestaan. De uiteindelijke verkoopprijs van deze woning bedroeg slechts circa 9% onder de oorspronkelijke vraagprijs. We zullen deze manier van verkopen zeker meer gaan aanbieden aan onze cliënten." En zo voegt Bonnema er aan toe: "In deze woningmarkt gaat het erom om de omloopsnelheid weer omhoog te krijgen. Dat kan met deze manier van verkopen."

Lees ook dit bericht uit De Limburger

 

Ron Ruijs van Vastgoed-Auctions.nl en Kor Bonnema van het gelijknamige makelaarskantoor bij de ondertekening van hun samenwerkingsovereenkomst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties