Plannen voormalig Conservatorium Den Haag goedgekeurd + videoverslag van de participatie

Gisteren heeft de gemeenteraad ingestemd met de zogeheten Nota van Uitgangspunten (NvU) voor de herontwikkeling van de locatie van het voormalig Koninklijk Conservatorium (KC).

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

Sibrand Gratama

Altijd weer in dezelfde fout vervallen. Denken dat lagere, loggere, massievere torens bijdragen aan een aantrekkelijker woon - en leefklimaat is een groot en hardnekkig misverstand! Juist de keuze voor meer hoogte verschillen, dus vanuit een rijke plintwereld en openbare ruimte, middelhoogbouw ook echt hoge en ranke torens ontwikkelen bereik je de mooiste en meest duurzame resultaten. Diversiteit is hier het sleutelwoord. Laat je inspireren door een berglandschap met pieken en dalen, zodat je zowel vanaf maaiveld(en) en plinten als vanuit de gebouwen optimale variatie aan zichtlijnen krijgt, de juiste balans mogelijk maakt tussen zon en schaduw en de beste condities uit oogpunt van klimaatadaptatie, biodiversiteit en microklimaat/leefbaarheid.
Torens toevoegen met uiteenlopende hoogtes geven lucht en licht op lager niveaus. Bovendien krijgt een gebied als het CID de grootstedelijke allure die het verdient. Verdichting is ook nodig om de kritische massa te creëren voor een rijk scala aan stedelijke voorzieningen op loopafstand.
Niemand zit dan te wachten op een verzameling dicht opeengepakte "schoenendozen" van 70 tot 90 meter. Daar maak je geen enkele participant of toekomstige bewoner, bezoeker, ondernemer gelukkig mee.
Doodzonde, want je bouw voor 50 tot 100 jaar. Zouden er maar meer briljante voorbeelden van hoogbouwensembles voorhanden zijn om aan te tonen hoe het uiteindelijke resultaat kan uitpakken.

Geplaatst op 11 februari 2022 om 14:59


Lees onze special over Special Woonvormen 2022