Beleggers opgelet: debat in Rotterdam over leegstand huurwoningen in topsegment

De gemeenteraad in Rotterdam is geschrokken van het hoge aantal leegstaande woningen in het topsegment en heeft daarom donderdag een debat ingelast. De markt is bang voor de zoveelste regulering.

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

D.H. (Daan) Van der Vorm

reactie van Ooms en Amvest, herkennen dit beeld niet, alle nieuwe complexen zit vol, er is in korte tijd heel veel nieuw duur huuraanbod gekomen, dat heel goed is opgepakt in de markt, wel veel doorstroming van oudere dure huurwoningen naar nieuwe, dus bijvoorbeeld weg van het Weena naar nieuwe hippe dingen met meer luxe en comfort. Dus in de OUDE huur voorraad zit wellicht nu frictieleegstand en dat opgevuld moet worden. Ook van belang is, bijvoorbeeld bij Boston en Seattle dat HAL de eis stelde dat je bij HAL gewerkt moest hebben... tsja dat maakt het niet makkelijker en vaak leggen beleggers ook hoge inkomenseisen op als je wil huren.

Geplaatst op 26 januari 2022 om 10:55


Edward van Rijn

Er zijn gewoon onvoldoende Rotterdammers of mensen die eraan denken om in Rotterdam te gaan wonen die boven de 1200 euro huur willen betalen. Dus het is steeds een verschuiving van dezelfde mensen die al boven de 1200 euro betalen en graag in de nieuwere/moderne gebouwen gaan wonen.
Voortaan de woningbouw projecten haalbaar krijgen met een max huur van ca. 1150 euro.
Doorstroming krijg je alléén als je het juiste product voor ouderen bouwd 4 kmrs met een zeer ruime buitenruimte en dan ook nog de bestaande woningvoorraad beter benutten door bv maak samen wonen aantrekkelijker (let op fiscale & sociale regelingen) het blijkt financieel aantrekkelijker te zijn om ieder zijn eigenhuis te houden, te latten.

Geplaatst op 27 januari 2022 om 11:15


Lees onze special over Special Woonvormen 2022