Kantoorinrichters iL Office en Grayspace bundelen hun krachten

Als corona aan één ding een eind heeft gemaakt, dan is het wel aan het automatisme om iedere ochtend met zijn honderdduizenden naar kantoor te gaan. Want wellicht beter nog dan een organisatieadviesbureau dat had kunnen doen, heeft de pandemie duidelijk gemaakt wat een kantoor in essentie betekent voor een organisatie. Vastgoedjournaal praat erover met Iwan de Leeuw van iL Office en Edo Kievit van Grayspace. Twee ondernemingen gespecialiseerd in kantoorontwerp en -realisatie, die per 1 januari van dit jaar hun krachten hebben gebundeld.

Een perfect moment zou je zeggen, want veel organisaties worstelen, na twee jaar, nog steeds met de pandemie en de effecten ervan op het kantoorgebeuren. Het is in elk geval een perfecte match. Iwan de Leeuw legt uit: “Als iL Office richten we ons al een jaar of zeven op de eindgebruikerskant van de kantorenmarkt, terwijl Grayspace zich juist heeft bezig gehouden met de andere kant van de markt; de ontwikkelaars- en gebouweigenaren kant. Het afgelopen jaar raakten we met elkaar in gesprek en kwamen we erachter dat de twee ondernemingen als twee puzzelstukken precies in elkaar passen. We vullen elkaar perfect aan, waardoor we de markt nog breder kunnen bedienen.” Waar Edo Kievit aan toevoegt: “Terwijl iL Office vooral kijkt naar kantoorinrichtingen, hebben wij ons vooral gericht op de optimalisering en verduurzaming van kantoorgebouwen. Wij zijn dus vooral actief om gebouwen te optimaliseren en verduurzamen om het rendement te verbeteren voor de belegger. Om vervolgens voor de gebruiker een ontwerp te maken en dit turn-key te realiseren. Wij misten daarbij een aantal disciplines zoals een eigen studio en eigen projectmanagers; twee onderdelen waarin iL Office kan voorzien. Wij hebben nu alle kennis en kunde onder één dak om beide kanten van de markt, zowel die van de eindgebruikers als die van de gebouweigenaren, optimaal te bedienen.” 

Het kantoor is ook de plek waar je laat zien wie je bent, waar je voor staat en waar je klanten kunt ontvangen.

De nieuwe werkrealiteit
Samen bieden iL Office en Grayspace oplossingen voor het inrichten van de nieuwe werkrealiteit, om ’t zo maar even te noemen. Want hoewel thuiswerken sinds het begin van de pandemie een grote vlucht heeft genomen, is tegelijkertijd duidelijk geworden dat corona niet het einde heeft ingeluid van het fysieke kantoor. Sterker, corona heeft er juist voor gezorgd dat ondernemingen bewuster zijn gaan nadenken welke belangrijke rol het kantoor speelt in het faciliteren van bedrijfs- en organisatieprocessen en de identiteit van het bedrijf. Want zowel Iwan de Leeuw als Edo Kievit zijn zich bewust van het feit dat een duidelijke gebouwidentiteit kan bijdragen aan de bedrijfsidentiteit. Corona vormde in zekere zin het noodzakelijke zetje voor organisaties om die processen eens kritisch onder de loep te nemen. En te kijken hoe het fysieke kantoor in de nieuwe werkrealiteit eruit moet zien om optimaal te functioneren. Edo Kievit: “De vraag: wat is nu eigenlijk een kantoor, is dankzij de pandemie heel erg actueel geworden. Want mensen hebben ontdekt dat je thuis ook heel goed kunt werken en via Zoom of Teams prima kunt vergaderen.” (tekst gaat verder onder de afbeelding)

Kantoorinrichting hoofdkantoor SPITS in Alkmaar

De essentie: verbinding
Het is volgens Kievit de afgelopen twee jaar duidelijk geworden dat het kantoor vooral de plek is waar je met collega’s samenkomt. Erbij horen, onderdeel zijn van een community, vormen een belangrijk onderdeel van het (kantoor)leven. Het kantoor is het kloppende hart van de organisatie dat uitdrukking geeft aan de vraag waar de organisatie voor staat. Iwan de Leeuw: “Wij hebben de afgelopen anderhalf jaar diverse Circles opgezet met verschillende bedrijven, om te praten over de toekomst van het werk. Het toverwoord wat daarbij telkens terugkomt is verbinding. Bedrijven zijn op zoek naar hoe ze medewerkers met elkaar kunnen verbinden, de verbinding kunnen leggen met hun klanten, de verbinding met hun product, met hun cultuur. Het kantoor is niet dood, maar krijgt een andere, veel belangrijker functie. Vanuit een ander balans en vanuit een andere hoedanigheid. Het moet een plek zijn die inspireert en creëert en die mensen met elkaar verbindt. Zeker nu is het voor organisaties soms moeilijk om mensen betrokken te houden, gemotiveerd te houden en als team laten werken. Het kantoor speelt daarbij een belangrijke rol. Hier ontmoet je je collega’s, vier je samen successen en voel je je verbonden met elkaar. Maar het is ook de plek waar je laat zien wie je bent, waar je voor staat en waar je klanten kunt ontvangen.” (de tekst gaat verder onder de foto)

HNK - Den Haag

Workshop
Om kort te gaan: het kantoor is ook de plek waar je de cultuur proeft van een organisatie. En omdat iedere organisatie anders is, is ook de inrichting voor elke organisatie weer anders. Ieder bedrijf is anders en stelt andere eisen aan zijn inrichting. Iwan de Leeuw: “De inrichting is een maatpak, dat niet alleen de bedrijfs- en organisatieprocessen zo goed mogelijk faciliteert, maar dat ook uitdrukking geeft aan de bedrijfscultuur. Daarmee laat je niet alleen aan klanten en relaties, maar ook aan nieuwe medewerkers, zien waar je voor staat. Zeker in deze tijd waarin het lastig is nieuwe mensen te vinden is dat belangrijk. Omdat de inrichting maatwerk is, starten wij altijd met een workshop met de opdrachtgever waarin we onder andere inventariseren wat de behoefte is, welke functionaliteiten worden vereist. En waar de ruimtelijke en functionele behoeftes uit bestaan. Onze kracht is dat we die functionele vereisten en de gewenste beleving of cultuur weten te vertalen in een ontwerp dat we vervolgens realiseren.”         

Meer weten?
Bent u geïnteresseerd in de wijze waarop Il Office u van dienst kan zijn bij de optimalisatie van uw vastgoed of inrichting van uw kantoor? Een inrichting die uitdrukking geeft aan uw bedrijfscultuur en die uw bedrijfs- en organisatieprocessen optimaal faciliteert? Neem dan vrijblijvend contact op met Iwan de Leeuw of Edo Kievit. Iwan is te bereiken op 06 55120269 of via de mail op: iwan@il-office.nl. Edo is te bereiken op 06 13123218 of via de mail op: edo@il-office.nl

Hoofdfoto v.l.n.r.: Edo Kievit, Sander Bank, Iwan de LeeuwReacties


Laatste nieuws