Nieuw advocatenkantoor voor vastgoeddeals, -financieringen en de energietransitie

Vier voormalige advocaten van Allen & Overy starten per 1 januari 2022 een boutique kantoor met een focus op de vastgoedsector en de energietransitie. Het nieuwe kantoor - Mobius Advocaten – gaat in die sectoren onder andere projectontwikkelaars, investeerders, corporates en financiers bijstaan met juridisch advies en begeleiding van acquisities en financieringen.

De vier oprichters Soufjan El Baroudi, Marius van der Torren, Niels Molenaar en Seppe Stax waren voorheen werkzaam op de sectie Projects & Real Estate en Corporate M&A bij het internationale advocatenkantoor Allen & Overy in Amsterdam. Stax werkte nog een tijd in New York als advocaat en Molenaar was een aantal jaren werkzaam bij een private vastgoedinvesteerder en Vattenfall. De vier advocaten zijn naast kantoorgenoten ook goede vrienden. Gezamenlijk beschikken zij over meer dan 40 jaar aan ervaring in (internationale) financieringen en acquisities.

Mobius Advocaten richt zicht specifiek op vastgoedfinancieringen, vastgoedtransacties en advisering over overheidsregelgeving en contractenwerk. Voor dit type werk is kennis van meerdere rechtsgebieden vereist: project- en vastgoedfinancieringen, fusies en overnames, vastgoedrecht, omgevings- en energierecht. Molenaar: “Mobius heeft expertise en ervaring op elk van die rechtsgebieden, binnen de genoemde sectoren. In Nederland zie je de combinatie van jarenlange ervaring op deze verschillende rechtsgebieden eigenlijk alleen bij de grote (internationale) kantoren. Voor een boutique kantoor is dat uniek. Bovendien hanteert Mobius de uurtarieven die passen bij een boutique kantoor.”

Slimme juridische oplossingen om de energietransitie vooruit te helpen
Binnen de vastgoedsector ligt de focus van Mobius op commercieel en residentieel vastgoed, hotels & leisure en distributiecentra. Naast de vastgoedsector focust Mobius zich op de energietransitie, meer specifiek op hernieuwbare energieprojecten en circular economy. De combinatie van vastgoed en energie is actueel. De vier advocaten willen met Mobius een verschil maken door het bedenken van slimme juridische oplossingen om de energietransitie vooruit te helpen. El Baroudi: “Een voorbeeld: de landelijke ambitie om op veel daken zonnepanelen te leggen, trekt partijen aan die het liefst grote portfolio’s zonnepanelen in één keer financieren. De uitdaging is hoe je dat efficiënt structureert. Een initiatiefnemer die op honderd daken zonnepanelen wil leggen, moet in principe honderd keer opstalrechten laten vestigen door de notaris om het eigendom van zijn zonnepaneel te scheiden van die van het dak van de dakeigenaar. Als je een structuur opzet waarbij je de daken huurt, dan hoef je niet telkens opstalrechten te vestigen en bespaar je aanzienlijke kosten. Dat is interessant voor een initiatiefnemer.”

Het kantoor van Mobius bevindt zich aan de De Lairessestraat 174 te Amsterdam. Mobius Advocaten spreekt de ambitie uit om te groeien naar een tiental ervaren specialisten op het gebied van vastgoed en de energietransitie, en toonaangevend te zijn in hun sectoren.Reacties


Laatste nieuws