Prijzen vrije sector huurwoningen bereiken nieuw hoogtepunt 

De vierkantemeterprijs van huurwoningen in de vrije sector klimt voor het tweede kwartaal op rij verder omhoog, blijkt uit cijfers van woningplatform Pararius. In het vierde kwartaal van 2021 betaalden nieuwe huurders gemiddeld 5,3% meer dan in het vierde kwartaal van 2020. Dit is de grootste procentuele stijging sinds het derde kwartaal van 2018, toen de huurprijzen stegen met 5,9%. 

Verder lezen?

U kunt het artikel niet volledig lezen omdat u nog niet bent ingelogd. Log in of word abonnee van Vastgoedjournaal.nl. U en uw collega's krijgen toegang tot al het nieuws, interviews en achtergronden. Uw onderneming zal tevens elke werkdag de populaire nieuwsbrief ontvangen.

Abonnement afsluitenInloggen

Of wilt u dagelijks onze gratis nieuwsbrief ontvangen? Klik dan op deze link.

Reacties

M. Vos

Wat Pararius zegt is nogal discutabel. De nood is zeker zo hoog in de sociale huursector, dus daar zijn er echt niet te veel van. De vraag naar vrije sector woningen is kunstmatig hoog, omdat mensen die eigenlijk willen kopen worden veroordeeld tot een veel te dure vrije sector woning. Beleggers kopen de woningen voor hun neus weg, om ze vervolgens tegen veel hogere maandlasten te verhuren. Met de huidige lage rente moet dat mechanisme gedempt worden, en dat kan alleen door zelfbewoningsplicht én regulering van de huurprijzen!

Geplaatst op 18 januari 2022 om 14:41


Lees onze special over Special Woonvormen 2022