Zittende huurders ontwikkelen visie voor kantorengebied Beukenhorst in Hoofddorp

Met de onthulling van een nieuw entreebord voor kantorenpark De Beukenhorsten te Hoofddorp heeft wethouder Arthur van Dijk (Economische Zaken) van de gemeente Haarlemmermeer een nieuwe impuls gegeven aan het actieprogramma De Beuk Erin, waarbij vooral van de zijde van de zittende huurders - waaronder Sanoma Media met 30.000 m2 - een visie is ontwikkeld tegen leegstand en voor duurzaamheid.

Wethouder Van Dijk en Alberdien Kenbeek van Sanoma Media zullen tezamen met de initiatiefnemers Joost Valk en Laurens schenk het bord onthullen. Zoals bezoekers van het kantorenpark kunnen zien, benadrukt het bord wat er elke dag wel gebeurt, zoals in het voorbeeld van Sanoma Media, waar 1500 medewerkers dagelijks aan 100 A-merken werken. Inmiddels heeft de visie-ontwikkeling van De Beukenhorsten de aandacht getrokken van het ministerie, en heeft het de status van experimenteergebied gekregen.

De initiatiefnemers van de Beuk Erin, Paul Bos, Laurens Schenk en Joost Valk, noemen het liever 'pioniersgebied'. 'In de transformatie naar een duurzame wereld hebben wij in deze polder pioniers nodig die op de 'vierkante meter' laten zien dat je van een bedreiging een kans kunt maken. Eigenlijk zijn wij dus voorbij het experimenteren, aangezien wij al bijna twee jaar bezig zijn met huurders, eindgebruikers, gebouweneigenaren en lokale partijen, om met elkaar eerst te kijken naar 'volstand', en niet meteen naar 'leegstand'. Op dit moment lopen er diverse acties om het park duurzamer te maken, waarbij er ook aandacht wordt gegeven aan het thema 'het nieuwe werken'.

Er is inmiddels een coöperatie De Beukenhorsten te Hoofddorp opgericht. In deze coöperatie en bij het project "De Beuk Erin" zijn onder andere betrokken gebouweneigenaren, gebruikers, huurders maar ook partijen van buiten het kantorengebied.

De founders van het project zijn Rabobank Regio Schiphol, Kamer van Koophandel, AM, BAM Utiliteitsbouw en AW Groep. Meer informatie op www.debeukerin.nu.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022