'De zomertijd is toptijd voor nieuws in de vastgoedsector'

Langzamerhand sluipt het vakantieseizoen de vastgoedsector binnen. Het bereiken van mensen wordt steeds lastiger, merk ik. Door de mijns inziens onzinnige vakantiespreiding in Nederland moet ik er rekening mee houden dat ruim twee maanden lang de bereikbaarheid van contactpersonen tot een minimum is gedaald. Liever heb ik het Franse model, iedereen tegelijk in één maand. Geeft wel wat gezellige drukte op de wegen, maar na een maand kan iedereen weer fris aan de slag.

In Nederland wordt cruciale economische sectoren zowat lamgeslagen door de vakantiespreiding. Gelukkig doet Nederland het qua economische productie - 3% stijging - het niet slecht in deze sombere tijd waar complete staten tegen hun faillissement aanlopen. Maar ik ben ervan overtuigd dat Nederland het nog veel beter zou doen als we de vakantietijd een stuk compacter zouden maken. Ook al besef ik dat de vakantiesector ook een belangrijke economische motor is maar de meeste Nederlanders geven hun euro's alleen uit in het buitenland.

Maar goed, ondanks de vakantiespreiding kunt u bij Vastgoedjournaal erop rekenen dat we de gehele zomer lang onverdroten door zullen gaan met onze actuele berichtgeving. We merken zelfs de laatste twee weken een opmerkelijke toename van het aantal bezoekers op onze site. Dat bevestigt mijn bewering dat men juist in de zomer meer tijd heeft om het nieuws te volgen. Dat heeft ook de redactie van mijn favoriete Britse auto-entertainprogramma Top Gear heel goed begrepen: die komen juist elke zomer met een complete serie nieuwe afleveringen. Kom daar maar eens om op de Nederlandse televisie waar herhalingen schering en inslag zijn. Om maar niet te spreken over de gedrukte (vak)media die in de zomer aanmerkelijk dunner zijn of zelfs meerdere maanden niet eens meer verschijnen.

Zonder onszelf te veel op de borst te kloppen kunnen wij u al berichten dat we er qua nieuws- en onderzoeksproductie een mooie zomer van maken. Via steeds meer beschikbare wifi-verbindingen op campings en vakantieparken kunt u vanaf uw vakantieadres al ons nieuws gemakkelijk en snel tot u nemen. We zijn benieuwt of u ook dat zo ervaart.

Rogier Hentenaar
Hoofdredacteur Vastgoedjournaal

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022