Build Finance ziet een groeiende vraag naar verhuurhypotheken

Build Finance ziet een groeiende vraag naar verhuurhypotheken

Build Finance voorziet sinds de start in februari van dit jaar vanuit een kantoor in Volendam professionele investeerders van verhuurhypotheken met een omvang van minimaal 2 tot maximaal 15 miljoen euro; in de praktijk gaat het om portefeuilles met verhuurde woningen vanaf vijf objecten tot enkele tientallen woningen. Steeds meer investeerders weten Build Finance te vinden.

CEO Reinier Visser: “Er blijkt voldoende ruimte om in het gebied tussen de wat logge grootbanken en andere al wat langer gevestigde aanbieders een eigen marktaandeel te realiseren. Voorafgaand hebben we marktonderzoek gedaan en gesprekken gevoerd met beleggers en vastgoedinvesteerders hoe we ons kunnen onderscheiden. Met snelheid. Met concurrerende tarieven.

Over drie jaar hopen we voor een miljard euro aan leningen te hebben verzorgd

Het blijkt te gaan zoals we bij de start hadden bedacht; met de groei van onze naamsbekendheid krijgen we steeds meer aanvragen. Deels direct, deels via de twintig intermediairs. Daarbij gaan we richting een leningenproductie van drie- tot vierhonderd miljoen per jaar."

Benieuwd naar de rest van dit interview met Build Finance? Deze vindt u hier. Het maakt deel uit van de VJ Special Vastgoedfinanciering, die in november 2021 verscheen. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021