Kabinet kondigt vanavond 'milde' lockdown aan; dit zijn de mogelijke maatregelen

Kabinet kondigt vanavond 'milde' lockdown aan; dit zijn de mogelijke maatregelen

De coronacijfers schieten weer omhoog en dus is er volgens het kabinet aanleiding om een nieuwe mini-lockdown van drie weken aan te kondigen. Wanneer deze in zal gaan is onbekend, maar mogelijk vanaf zaterdag om 19:00. Voor de lange termijn denkt het kabinet over een zogehete '2G-regel'. Dit zijn de mogelijke maatregelen.

Het nieuws werd donderdagavond door RTL Nieuws en de Telegraaf naar buiten gebracht. Vanavond om 19:00 (vrijdag 12 november 2021) wordt tijdens de persconferentie meer bekendgemaakt. Het volgende is al bekend:

  • Winkels, restaurants, cafés en kroegen moeten hun deuren om 19.00 uur sluiten;
  • Er mogen maximaal 4 mensen op thuisbezoek komen;
  • Iedereen wordt opgeroepen weer thuis te werken;
  • De coronapas geldt ook voor dierentuinen en pretparken;

Wat er met evenementen, theaters of bioscopen gebeurt, is nog niet bekend. Eerder werd gezegd dat deze volledig dicht zouden gaan tijdens de lockdown. Nu is dat onduidelijk.

2G-regel
Daarnaast is het kabinet aan het kijken wat er na de lockdown moet gebeuren. Het OMT adviseert de zogehete '2G-regel'. Momenteel kun je een geldige QR-code krijgen als je volledig gevaccineerd bent, genezen bent van een coronabesmetting of binnen 24-uur een negatieve test hebt gehad. Bij de 2G-regel vervalt de testregel. Dan kun je alleen een geldige QR-code genereren als je volledig gevaccineerd bent of genezen bent.

Daarnaast wordt er gekeken naar een verplichte coronapas bij niet-essentiële winkels, de werkvloer en in het hoger onderwijs. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021