Nestr verbreedt productportfolio voor verdere groei

Nestr Smart Finance timmert volop aan de weg. Niet alleen heeft het bedrijf Hoofddorp verruild voor het feller kloppende hart van financieel Nederland in Amsterdam-Zuidoost. Maar ook is recentelijk het productportfolio verbreed om gestalte te geven aan verdere groei. Want groeien doen ze. Kortom, tijd om met Arnold van Hengstum, CCO en mede-eigenaar van Nestr, in gesprek te gaan.   

Arnold van Hengstum: “Om met die verbreding van ons productportfolio te beginnen: vanaf onze oprichting in november 2019 hebben we ons gericht op de financiering van verhuurde woningen. Met daarin een productdifferentiatie van de standaard Vastgoedfinanciering, de Renovatiefinanciering, de LagereLastenfinanciering en de Verduurzaamfinanciering. Dat aanbod hebben we nu uitgebreid met de financiering van combinatiepanden, dus bijvoorbeeld een winkelpand met daarboven één of meer appartementen.” Zoals Arnold van Hengstum vervolgens uitlegt is dit vanouds een markt waarop met name grootbanken opereerden. Maar die doen dat noodgedwongen steeds minder, waardoor Nestr hier interessante kansen ziet.

De woningmarkt staat onder druk, er zijn te weinig woningen, daardoor zijn beleggers hun persoonlijke beleggingsvisie aan het herzien. En kijken ze ook naar andere mogelijkheden zoals gemengde panden. 

Van Hengstum: “Wij zijn deze Nestr Combipandfinanciering gestart met een heel nette propositie. Dat wil zeggen tot 70% loan-to-value en tot een hoofdsom van €2,5 miljoen. Als we de komende maanden hiermee ervaring hebben opgedaan, gaan we de piketpalen verzetten en de propositie uitbreiden. De woningmarkt staat onder druk, er zijn te weinig woningen, daardoor zijn beleggers hun persoonlijke beleggingsvisie aan het herzien. En kijken ze ook naar andere mogelijkheden zoals gemengde panden.

”Wellicht gaat Nestr zich in de verdere toekomst ook richten op volledig commerciële panden, aldus Van Hengstum, om verder vorm te geven aan de wens om een breder georiënteerde financier te worden. “Het is een combinatie van de wens van binnenuit en de verwachting van buitenaf. We beschikken over medewerkers met veel ervaring in commercieel vastgoed, maar we kijken eerst hoe de financiering van combinatiepanden gaat lopen. Dat product gaan we de komende maanden verder fijnslijpen, maar de eerste reacties zijn zeer positief.”     

Verder lezen? Het volledige interview met Arnold van Hengstum van Nestr Smart Finance is hier te lezen. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedfinanciering

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022