Mogelijk wil sneller ja of nee tegen de klant kunnen zeggen

Mogelijk wil sneller ja of nee tegen de klant kunnen zeggen

Mogelijk maakt financiering mogelijk van zowel zakelijk vastgoed, als de aankoop van beleggerswoningen. In vijf jaar tijd is voor meer dan een half miljard euro aan leningen verstrekt. Om de afhandeling van kredietaanvragen te versnellen, werkt Mogelijk Vastgoedfinancieringen aan verdergaande automatisering van de dienstverlening.

Maarten Rövekamp is één van de initiatiefnemers van Mogelijk. Tijdens de kredietcrisis merkte hij dat bedrijven problemen ondervonden bij de financiering van zakelijk vastgoed. Om ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf op een transparante manier te helpen, richtte Rövekamp Mogelijk Vastgoedfinancieringen op. Van een kleinschalig bedrijf is vijf jaar later geen sprake meer. Mogelijk groeit snel en kent een kleine tachtig werknemers. Afgelopen zomer passeerde de kredietverlener de grens van een half miljard euro aan leningen voor zakelijke objecten en voor buy-to-let financiering. De teller staat in oktober alleen al voor zakelijke financieringen op vijfhonderd miljoen euro.

Wekelijks objecten
Het principe, zo zegt algemeen directeur Folkert Eggink, is steeds hetzelfde. “Ondernemers kunnen zich met het te financieren zakelijke object bij ons melden. Onze vastgoedspecialisten bekijken grondig het onroerend goed en screenen de ondernemers. Wordt de aanvraag goedgekeurd, dan wordt de aanbieding bekendgemaakt binnen het netwerk van private investeerders. Elke dinsdagochtend stipt om negen uur wordt ons nieuwe aanbod, gemiddeld zo’n dertig tot veertig objecten per week, op onze website gepubliceerd. Geselecteerde investeerders hebben toegang tot de informatiememoranda en kunnen dan vanaf elf uur ’s ochtends een investering claimen of daar een optie op nemen. Gaat een investering aan iemands neus voorbij, gemiddeld tonen op dinsdagochtend zo’n tweehonderd investeerders interesse voor 7,5 tot 10 miljoen euro aan investeringen, dan bieden we precies een week later opnieuw investeringskansen.”

Bijzonder kenmerk van de financieringen die Mogelijk tot stand brengt, is dat geldnemer en geldgever een directe notariële overeenkomst sluiten. 

Verder lezen? Het volledige interview met Mogelijk is hier te vinden. Het maakt deel uit van de VJ Special Vastgoedfinancieringen

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021