‘Crowdfunding voor vastgoed definitief omarmd’

Via crowdfunding een vastgoedproject realiseren of aankopen. Wim Burger en Bram Anvelink respectievelijk business development manager en accountmanager van Geldvoorelkaar.nl hebben het de afgelopen tijd flink zien toenemen. Zowel partijen die op zoek zijn naar financiers als vastgoedinvesteerders hebben daarmee het principe van crowdfunding definitief omarmd.  Een gesprek over deze nieuwe manier van vastgoedfinanciering, verduurzaming en hoe de coronacrisis volgens hen weinig invloed op de vastgoedmarkt heeft gehad. “Het was snel business as usual.”

“Noem ons liever een investerings- en financieringsplatform dan een crowdfundingsite”, beginnen Burger en Anvelink het gesprek. Geldvoorelkaar.nl bestaat sinds 2011 en via het platform zijn inmiddels meer dan 300.000 investeringen gedaan. “Via Geldvoorelkaar.nl is voor bijna 300 miljoen euro in (vastgoed)projecten geïnvesteerd.” Het zijn aantallen die het tweetal alleen maar ziet toenemen. “We worden steeds groter: ondernemers en investeerders vinden ons steeds gemakkelijker”, stellen ze. Een trend binnen Geldvoorelkaar.nl is dat de kredietbedragen steeds groter worden. Die ruimte gaan Burger en Anvelink ook bieden. Immers, op dit moment kan vastgoed via Geldvoorelkaar tot 2,5 miljoen per project worden gefinancierd maar dat gaat 5 miljoen euro worden wanneer nieuwe crowdfunding wetgeving wordt ingevoerd. 

Verder lezen? Het volledige interview met Geldvoorelkaar.nl vindt u hier. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedfinanciering. 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022