Speelpark Oud Valkeveen sluit per direct deuren vanwege invoering coronapas

Het speelpark Oud Valkeveen in Naarden sluit per direct zijn deuren. Aanleiding is het invoeren van de coronapas bij doorstroomlocaties. Het speelpark gaf eerder aan niet te zullen meewerken aan een 'testsamenleving'. 

Het park wil kinderen van ouders zonder coronapas niet uitsluiten. Michael van de Kuit, eigenaar van het speelpark: “Onze doelgroep, kinderen in de basisschoolleeftijd, moet niet met politiek worden belast. Alle kinderen, ook die van niet gevaccineerde ouders, moeten onbezorgd bij ons kunnen komen spelen. Voor Oud Valkeveen is ieder kind gelijk, wij zonderen niemand uit.” De directie heeft tegen Hart van Nederland gezegd dat ze niet tegen vaccineren zijn maar het gevoel hebben dat "de druk om te vaccineren via ons bij de mensen wordt neergelegd."

Winter Valkeveen geannuleerd
Speelpark Oud Valkeveen is met 200.000 bezoekers per jaar een populaire bestemming voor gezinnen met jonge kinderen uit de wijde omtrek. Ook in de kerstvakantie zou het speelpark open zijn, maar ook deze speciale ‘Winter Valkeveen’ wordt door de directie geannuleerd, omdat de verwachting is dat de nieuwe maatregelen nog zeker tot en met de kerstvakantie zullen gaan gelden.

Steunbetuigingen
Ook op 13 september maakte Oud Valkeveen al bekend niet mee te werken aan overheidsbeleid waarin voor het verkrijgen van toegang tot het speelpark een vaccinatie- of testbewijs moet worden getoond. Deze aankondiging leidde op social media tot duizenden steunbetuigingen van bezorgde ouders, verzorgers, leerkrachten en kinderopvangorganisaties.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021