Coral Capital: ‘Duurzaam, flexibel en het beste voor de klant’

Coral Capital maakt via leningen en/of deelnemingen duurzame nieuwbouw- en transformatieprojecten mogelijk. “Wij zijn heel flexibel en proberen altijd die kapitaalsstructuur te vinden die het beste past bij de klant”, zo zegt Victor van Loendersloot, één van de oprichters van Coral Capital.

Coral Capital bestaat sinds eind 2019 en bedient projectontwikkelaars en bouwers in grote en middelgrote Nederlandse steden. “Wij constateerden in 2019 dat de traditionele banken zich niet heel bereidwillig tonen om bijvoorbeeld de aankoop van grondposities of transformatieobjecten mogelijk te maken”, zegt medeoprichter Florus van Herpt. “Onze achterban, een netwerk van family-offices, is daar wel toe bereid. Door het verstrekken van leningen vanaf 2,5 miljoen euro of door deelnemingen vanaf minimaal vijf à tien miljoen euro.”

Spanningsveld
Van Loendersloot brengt een nuance aan. “Banken financieren wel op grote schaal vastgoed, maar de beschikbare bedragen zijn lang niet altijd hoog genoeg, bijvoorbeeld omdat de betrokken partij nog niet een mooie trackrecord heeft opgebouwd. Ook er is een spanningsveld tussen wat een partij zelf aan kapitaal kan meebrengen en wat een bank traditioneel kan financieren. 

Verder lezen? Het volledige interview met Coral Capital is hier te vinden. Het maakt deel uit van de VJ Special over Vastgoedfinancieringen. 

Reacties