Bij het renoveren van een groot en exclusief pand komt vaak veel kijken. Vragen als hoe beperk ik mijn energieverbruik of wat moet ik doen om een pand energiezuinig te maken worden vaak als eerste gesteld. Een gashaard of houtkachel is dan ook al vaak geen optie meer.

De energie- en gasdiscussies zijn een lastige factor in het bouwen of renoveren van een pand. Zo ook bij de aanschaf van een haard. Want is het, gelet op de stijgende gasprijzen, nog wel zinvol om een mooie gashaard aan te schaffen? En die klassieke houtkachel is die wel zo duurzaam? Vragen die graag worden beantwoord door een van de specialisten uit de haardenbranche, Flamboyant Haarden.

Alternatieve oplossing
Als we het hebben over de gashaard of houtkachel dan wordt er steeds vaker gevraagd naar een alternatief. Bij een energiezuinig pand zit men niet meer te wachten op een gashaard en het stoken van hout is al helemaal niet ideaal. Maar wat zijn nu de alternatieven voor die leuke houtkachel of driezijdige gashaard. Hoe kunnen we de charme van de haard behouden maar wel nadenken over een duurzame toekomst. De oplossing ligt eigenlijk best wel voor de hand; een elektrische haard! De elektrische haard van tegenwoordig is een volwaardig alternatief geworden voor de gashaard of houtkachel.

Kies voor een elektrische haard
De ontwikkeling van een elektrische haard of sfeerhaard heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Nieuwe ideeën hebben bijgedragen aan bijzondere ontwikkelingen wat geresulteerd heeft in een realistisch en smaakvol elektrisch vuur. Menigeen denkt dan ook met een echte houtkachel of gashaard te maken te hebben, die wel warmte afgeeft. Want ook dat is niet altijd meer gewenst. Bij een elektrische haard kunt u het warmte-element, ook wel warmte-module genoemd, aanzetten op het tijdstip dat u het wenst. Gewoon via een afstandsbediening of app op uw smartphone of tablet. 

De mogelijkheden van een elektrische haard
De elektrische haard krijgt niet alleen veel punten als we kijken naar het milieu en de duurzaamheid. Ook is een rookkanaal overbodig en hoeft u niet na te denken over de warmte-afgifte. Hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden om een haard in te bouwen in een woning of bedrijfspand. Want wat denkt u van een prachtige entree waarbij zowel links als rechts een exclusieve haard de aandacht trekt? Of een haard in iedere hotelkamer zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het verbruik van gas. De moderne elektrische haard van tegenwoordig biedt legio mogelijkheden. De haard kunt u dan ook plaatsen op de plek die u voor ogen heeft. Van hal of kantoor en van een conferentieruimte tot een woonkamer.

Meer weten over de moderne elektrische haard? Laat u overtuigen door het aanbod en de zeer riante mogelijkheden. Bij Flamboyant Haarden bent u aan het juiste adres.

Contactgegevens
Flamboyant Haarden
(055) 78 20 410
info@flamboyanthaarden.nl 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021