Beelen.nl is zowel voor als achter de schermen actief op de Provada

Veel, zo niet de meeste, lezers van Vastgoedjournaal zullen de komende week de vastgoedbeurs Provada bezoeken in de Amsterdamse RAI. VJ sprak met Richard Fennis, commercieel directeur van Beelen.nl. “Dit wordt de eerste Provada waar Beelen.nl zowel voor als achter de schermen actief zal zijn”, steekt Fennis van wal. Want naast dat het bedrijf een stand heeft op de vastgoedbeurs, zijn zij ook voor het eerst eindverantwoordelijk voor de volledige verwerking van alle grondstoffen tijdens het evenement.

“Eigenlijk hadden we deze aankondiging vorig jaar juni willen doen, maar corona en de lockdowns gooiden roet in het eten. Maar gelukkig komen de evenementen en congressen nu weer op gang. De Dutch Grand Prix begin september op circuit Zandvoort, waar wij ook de verwerking van monostromen voor hebben verzorgd, hebben we intern aangegrepen als een nieuw startpunt na de coronaperiode”, vertelt Fennis.

Contractverlenging met de RAI
Hoewel Beelen.nl het contract met de RAI in juli 2019 tekende en zij vanwege de pandemie dus nog nooit een vol boekjaar voor het congrescentrum hebben kunnen werken, is de RAI dusdanig tevreden over de samenwerking dat deze verlengd gaat worden. En waar anders kan deze overeenkomst het beste getekend worden dan in de RAI, tijdens de Provada?! Iedereen is van harte welkom hiervan getuige te zijn op 26 oktober om 15:00 uur in hal 10, stand 3. (tekst gaat verder onder de foto)

Nauwe samenwerking met CSU
Op de vraag waarom de RAI in 2019 Beelen.nl koos als preferred supplier antwoordt Fennis: “Vanwege onze constante drive naar innovatie, verbetering en verduurzaming.” Een voorbeeld hiervan is de nauwe samenwerking met schoonmaker CSU. Doordat Beelen.nl de verwerking van alle monostromen en grondstoffen goed op orde heeft, heeft CSU minder tijd nodig om schoon te maken en dat bespaart de RAI of de Jaarbeurs in Utrecht, waar wij ook gezamenlijk actief zijn, weer kosten.” Ieder kwartaal zitten Beelen.nl, CSU en de opdrachtgevers rond de tafel om de verbeterpunten nog verder te fine tunen.

Momenteel heeft Beelen.nl binnen de RAI  5 fulltime medewerkers in dienst die zorgen dat de afvalstromen gesorteerd worden en tijdig worden afgevoerd richting de juiste verwerker. Hiervoor zijn op het terrein, achter de schermen, twee milieustraten ingericht die goed kunnen worden vergeleken met de milieustraten van gemeenten. “Het werk van Beelen begint al voordat de stands worden opgeleverd aan de standhouders. 'Onze medewerkers zorgen voor de juiste afvalbakken op de juiste plekken. Mochten er meer afvalbakken of containers gewenst zijn, dan zijn die eenvoudig te bestellen via de Beelen app."

Rest- en verpakkingsmaterialen van de stand worden vervolgens dagelijks door Beelen.nl gescheiden en naar de milieustraten gebracht en vervolgens naar de juiste eindverwerker.

Beelen NEXT
Eén van die eindverwerkers kan Beelen NEXT zijn, een van de vier divisies binnen Beelen.nl. Bij Beelen NEXT worden gebruikte materialen weer klaargemaakt voor een nieuwe ronde. Het resultaat hiervan kunt u overigens zelf op de Provada bekijken. Kijkt u dan goed naar de statafels op de stand van Beelen.nl. “Op die manier hebben wij ook voor een strandtent in Zandvoort een aantal strandbedden vervaardigd”, vertelt Fennis. “Op en top duurzaam.” Overigens krijgen zowel de RAI als de Jaarbeurs van ieder evenement een rapportage van de afgevoerde monostromen.

Weer op volle sterkte na corona
Fennis is zichtbaar trots op zijn team, dat de komende dagen er mede voor gaat zorgen dat het er tijdens de Provada spic en span uitziet. “Gedurende de lockdown hebben wij alle medewerkers kunnen onderbrengen bij andere bedrijfsonderdelen van Beelen.nl, maar zodra de beurzen weer op gang kwamen, stond iedereen te trappelen om terug te komen. Hetzelfde geldt ook voor de inhuurkrachten waar wij mee werken. Deze mensen zijn echt betrokken bij het bedrijf en voelen zich inmiddels helemaal thuis in de RAI, ” aldus Fennis tot besluit.  

Meer weten over Beelen.nl? Bezoek de stand tijdens de Provada: hal 10, stand 3 of ga naar de website. Reacties


Laatste nieuws