Vastgoedbeheer als financiële backbone van het makelaarsbedrijf

Vastgoedbeheer als financiële backbone van het makelaarsbedrijf

De inkomsten van de makelaar komen met name uit diensten rondom de verkoop van onroerend goed. Een businessmodel dat sterk afhankelijk is van het economisch tij. Momenteel groeit de economie en, ondanks het opdrogende aanbod, doen makelaars het goed. De makelaardij heeft echter ook mindere tijden gekend. Veel makelaars voegen vastgoedbeheer toe aan hun dienstenpakket om een stabiele inkomstenbron te realiseren, die minder afhankelijk is van het niveau van de economie. Het aanbieden van beheer maakt een langdurige samenwerking tussen de beherende makelaar en de verhuurder mogelijk.

Constante inkomstenstroom
Het beheren van vastgoed levert een constante inkomstenstroom op waarmee een sterke financiële backbone gecreëerd wordt voor tijden waarin de verkoop van onroerend goed minder inkomsten oplevert.

Wanneer de processen rondom vastgoedbeheer efficiënt worden ingericht, kan met een relatief klein team een grote portefeuille worden beheerd. Gespecialiseerde vastgoedbeheersoftware automatiseert hierbij een groot deel van de werkzaamheden. Hieronder leest u wat de voordelen van vastgoedbeheersoftware zijn.

Overzichtelijker en eenvoudiger debiteurenbeheer
Beheerders kiezen er doorgaans voor een entiteit op te richten waarmee huurders uit naam van de verhuurders worden gefactureerd, bijvoorbeeld een ‘Stichting huurgelden’. Debiteurenbeheer wordt een stuk overzichtelijker en eenvoudiger wanneer huurders op rekening van de beherende makelaar betalen, dan wanneer de rekening van iedere verhuurder uitgelezen moet worden. Vastgoedbeheersoftware maakt het mogelijk om geautomatiseerd te factureren en huurders automatisch te herinneren wanneer niet op tijd wordt betaald.

Automatische verhuurafrekening
Wanneer de huurders zijn gefactureerd en betalingen geautomatiseerd zijn verwerkt, kan een verhuurafrekening met de verhuurder worden gemaakt. De verhuurafrekening brengt de huurinkomsten, de te verrekenen onderhoudskosten en de beheer fee samen tot een saldobedrag. Dit bedrag wordt door de beherende makelaar uitgekeerd aan de verhuurder. Vastgoedbeheersoftware maakt geautomatiseerde verhuurafrekeningen mogelijk en biedt de verhuurder een online portaal waarin realtime gevolgd kan worden hoe de portefeuille presteert.   

De software die we ontwikkelen wordt gebouwd op basis van de wensen en input van onze klanten.

Beheervergoeding berekenen en automatisch in rekening brengen
Als vergoeding voor de beheerwerkzaamheden rekent de beherende makelaar een beheer fee aan de verhuurder. Bijvoorbeeld een percentage van de huur of een vast bedrag per huurovereenkomst. Vastgoedbeheersoftware berekent de beheervergoeding automatisch bij het maken van de verhuurafrekening en brengt de beheer fee automatisch bij de verhuurder in rekening.  

Vastgoedbeheersoftware maakt vastgoedbeheer makkelijker
Goede vastgoedbeheersoftware neemt de beheerder werk uit handen. Hierdoor is de beheerder veel beter berust op het beheren van grote portefeuilles. Wanneer de software is ingericht, gaat het in feite voor je werken. “Met de software van BRIXXonline hebben we al heel veel kleine en middelgrote vastgoedbeheerders geholpen. De software die we ontwikkelen wordt gebouwd op basis van de wensen en input van onze klanten. Daarbij houden we continu in het oog dat het systeem eenvoudig in gebruik moet zijn. Dit is precies de reden dat de afgelopen drie jaar al bijna 160 vastgoedbeheerders, verspreid over het hele land, met BRIXXonline zijn gaan werken.  

Het doel van onze software is de gebruiker zo veel mogelijk werkzaamheden te automatiseren, op een manier dat de gebruiker controle houdt op de processen”. aldus Jurjen van Bunningen, business development manager bij BRIXXonline.

En dat is nog niet alles!

Maar een klein deel van de mogelijkheden van BRIXXonline is hierboven beschreven. Er is nog veel meer mogelijk zoals automatisch indexeren, huurovereenkomsten genereren en digitaal ondertekenen, servicekosten afrekenen en koppelen met verschillende systemen. Bijvoorbeeld uw boekhoudpakket.

 



Reacties


Laatste nieuws