RNHB voltooit succesvolle zevende securitisatie met CO2 neutraal karakter

Met het plaatsen van Dutch Property Finance 2021-2 (DPF 2021-2) trekt vastgoedfinancier RNHB voor €475 miljoen nieuwe publieke funding aan.

De DPF 2021-2 obligaties zijn na een roadshow van enkele dagen geplaatst op 28 september 2021. De tweede publieke transactie van RNHB dit jaar werd o.a. gekenmerkt door haar CO2-neutrale karakter middels de aankoop van certificaten die de uitstoot van de door RNHB gefinancierde vastgoedportefeuille over een periode van 5 jaar volledig compenseert. Dit nieuwe initiatief is positief ontvangen door investeerders.

Er was grote belangstelling onder zowel Nederlandse als buitenlandse institutionele beleggers, hetgeen geresulteerd heeft in de laagst gewogen gemiddelde prijs van de DPF-transacties tot dusver. De transactie is door een consortium van vier banken begeleid en geplaatst. De sterke vraag van investeerders is een bewijs van de kracht van het DPF securitisatie platform van RNHB, dat nu zeven opeenvolgende RMBS-transacties telt.

"Deze zevende securitisatie is een belangrijke transactie voor ons, het is de beste prijsstelling van de zeven securitisaties van de afgelopen vier jaar” aldus RNHB CFRO, Richard van Altena. "Naast de scherpere prijsstelling zijn wij ook verheugd met de positieve feedback op het CO2 neutrale karakter van deze transactie, hetgeen past in de ESG ambities van RNHB als vastgoedfinancier”

DPF 2021-2
De transactie wordt gedekt door een leningenportefeuille van €475 miljoen bestaande uit recent verstrekte en aangekochte Nederlandse Buy-to-Let hypotheken met een lage loan-to-value en sterk kredietrisicoprofiel. Het merendeel van de hypothecaire leningen is gedekt door residentieel- en mixed vastgoed met solide kasstromen.

Groeiambities
RNHB heeft een publiek securitisatie programma onder het Dutch Property Finance label als actief onderdeel van haar funding strategie. DPF2021-2 is de zevende succesvolle publieke securitisatie transactie die RNHB sinds 2017 heeft uitgevoerd. De DPF-transacties passen in de ambitie van RNHB om regelmatig nieuwe funding aan te trekken van institutionele investeerders. Het ondersteunt tevens de ambitie van RNHB om verder door te groeien in een aantrekkelijke markt waarin steeds grotere behoefte ontstaat aan passende vastgoedbeleggingshypotheken. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021