De makkelijkste manieren om je huis beter te isoleren

Ben je op zoek naar de makkelijkste manieren om je huis beter te isoleren? Er zijn diverse eenvoudige manieren waarop je jouw woning kunt isoleren, bijvoorbeeld door het gebruik van glaswol. Wij zochten uit welke materialen geschikt zijn voor woningisolatie en hebben de verschillende materialen en hun eigenschappen voor je op een rijtje gezet.

Zo wordt de juiste keuze maken straks wel heel eenvoudig. Lees verder en ontdek onze eenvoudige manieren om een huis beter te isoleren.

Steenwol platen
Met steenwol platen beschik je over zeer goed materiaal als het op woningisolatie aankomt. Een van de grote voordeel van steenwol platen, is dat ze niet alleen geluidsisolerend werken. Ze zijn ook brandwerend. Met dit materiaal kun je jouw woning uitstekend isoleren. Ook profiteer je van muren en vloeren die geluidsdicht zijn en optimale brandveiligheid. Ook bij technische isolatie wordt steenwol veel toegepast. Zoek je isolatiemateriaal met verschillende toepassingen, dan zijn steenwol platen zekert geschikt.

Glaswol
Ook glaswol staat bekend om haar goede isolerende werking. Tevens is dit materiaal niet duur. Je kunt het eenvoudig gebruiken voor een smallere ruimte. Dit materiaal wordt gemaakt uit zand en gerecycled glas en is in dekens te bestellen. Pas je glaswol toe, dan wordt de lucht ingesloten. Hierdoor kan de lucht niet circuleren, wat betekent dat er geen warmte kan worden afgevoerd. Mocht je een budgettopper zoeken, dan is glaswol zeker geschikt.

EPS
Met EPS bedoelen we ook wel piepschuim. De welbekende bolletjes die gemaakt zijn van kunststof wat uit aardolie vervaardigd is. Elk bolletje beschikt over 2% polystyreen en 98% lucht. Je kunt piepschuim als losse bolletjes bestellen of in de vorm van platen. Dit materiaal heeft sterke isolerende eigenschappen en is vrij licht. Dit komt doordat het stilstaande lucht bevat, wat zorgt voor een uitstekende isolerende werking. Dit materiaal wordt dan ook veel gekozen.

XPS
Wil je je huis beter isoleren, dan is het zeker aan te raden om voor xps te kiezen. Xps staat ook wel voor geëxtrudeerd polystyreen en is verkrijgbaar als isolatieplaten. De platen zijn verkrijgbaar in diverse druksterktes en hebben een gesloten cellenstructuur. Hierdoor kun je ze voor verschillende doeleinden gebruiken. Zo kun je er de buitenkant van het dak of de kelder mee isoleren en zelfs sauna’s en zwembaden. Dit komt doordat het materiaal ook goed toe te passen is in vochtige ruimtes zonder dat hieraan afbreuk wordt gedaan. 

Wil je jouw huis op de makkelijkste wijze isoleren? Kies dan voor een van deze eenvoudige manieren en profiteer tevens van materiaal dat lang mee zal gaan. 
 

Reacties