Voormalig bankgebouw in Scheveningen onder de virtuele hamer

Voormalig bankgebouw in Scheveningen onder de virtuele hamer

Op 12 oktober 2021 vanaf 10:00 uur, wordt via BVA Auctions dit karakteristieke bouwwerk geveild. Het voormalige bankgebouw in Scheveningen, wat in het verleden in gebruik was bij Radio Holland, heeft een complete renovatie en transformatie ondergaan, uitgevoerd door Archipelontwerpers.

Het gebouw heeft door zijn speciale ligging in het talud eigenlijk twee begane grond verdiepingen boven elkaar. Deze situatie is door Archipelontwerpers in het nieuwe ontwerp benut door het voormalig bankfiliaal twee ingangen te geven: een particuliere klantenentree aan de Dr. Lelykade en een tweede zakelijke (boven) entree aan het plein. Het interieur bestaat uit een open ruimte waarin spreekkamers in de vorm van glazen cilinders zijn geplaatst. Tevens is er een duurzaamheidsslag gemaakt, dit is in februari 2015 opgeleverd.

Het voormalig bankgebouw, verhuurde winkelruimte en het leegstaande paviljoen heeft een totale oppervlakte van circa 804 m² VVO / 903 m² BVO.

Locatie
Het voormalig bankgebouw ligt direct aan de haven van Scheveningen. In de nabije omgeving is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid.

Veiling
De online veiling vindt plaats op donderdag 12 oktober 2021, vanaf 10:00 uur, online per opbod en afslag via BVA Auctions, ten overstaan van één van de notarissen verbonden aan VDB Notarissen B.V. Potentiële kopers kunnen ook een onderhandse bieding uitbrengen bij de notaris. Voor alle informatie verwijzen wij u naar de website.  

Waarom bankgebouwen veilen?
Nu banken in hoog tempo hun aantal filialen terugschroeven, komen veel bankgebouwen leeg te staan. Ze worden omgebouwd tot woningen, winkels of zorginstellingen. Rabobank Nederland is één van de banken die de voormalige kantoren transparant aanbieden aan de markt. Het houden van online veilingen biedt iedere geïnteresseerde een eerlijke kans om het object te kopen. Tevens geeft het tijd genoeg om na te denken over de nieuwe bestemming van het gebouw. Het resultaat: niemand wordt voorgetrokken, de transparantie neemt enorm toe, en de bank ontloopt daardoor scheve gezichten. (tekst gaat verder onder de afbeelding)Diverse voormalige bankgebouwen worden momenteel vrijwillig online geveild op het platform van BVA Auctions. Bekijk hier het volledige aanbod.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special