Enka-terrein in Ede op de schop voor woningbouw

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en ASR Vastgoed Ontwikkeling starten met de verkoop van twintig vrije kavels op het Enka-terrein in Ede. De kavels liggen in het deelplan De Bosschage in het noordoostelijk deel van het ruim 42 hectare grote terrein.

Door de ligging aan de noordoostrand, pal tegen de Veluwe, te midden van bestaande bomen en in een glooiend landschap is het een karakteristieke locatie. Kopers krijgen de kans op de kavels een eigen woningontwerp te realiseren. In overleg met de gemeente is een beeldkwaliteitsplan vastgesteld voor De Bosschage. Binnen de gestelde randvoorwaarden is er alle gelegenheid eigen woonwensen een invulling te geven. De kavels variëren in grootte van 410 m² tot 663 m². De prijzen lopen uiteen van € 229.900 tot € 339.900.

Het Enka-terrein wordt herontwikkeld in een levendige, tuinstedelijke wijk voor wonen en werken. Enka maakt deel uit van het grootschalige plan Veluwse Poort en is als eerste in uitvoering gekomen. Op het Enka-terrein zullen in een periode van tien jaar circa 1.400 woningen worden gerealiseerd. Belangrijke dragers in het plan zijn de acht monumenten. In de voormalige fabrieksgebouwen komen onder meer een basisschool, een zorgcentrum en kantoren. De bouw van het eerste deelplan De Smederij is recent van start gegaan.

 

Reacties