Transformatieprojecten voegen waarde toe aan hotelbeleving

Van modern, stedelijk warenhuis uit de jaren ’50 naar designhotel met 180 kamers. Of een 19e eeuws kasteel in Schotland dat verandert in een luxe hotel met zo’n 80 kamers. Midden in de stad of in de natuur: herbestemming van markant vastgoed tot hospitality concept voegt een extra dimensie toe aan de totaalbeleving en het creëren van een WOW-effect. Vastgoedadvies- en projectmanagementbureau Drees & Sommer is betrokken bij diverse transformatieprojecten in de Hospitality sector.

Galeries Modernes is een typisch voorbeeld van wederopbouwarchitectuur. Het ontwerp dat KAAN architecten maakte verwijst naar die periode en respecteert het oorspronkelijke strakke ontwerp van architectenbureau Van den Broek en Bakema. Een vestiging van de design hotelketen Motel One en enkele winkels geven het pand een nieuwe toekomst. De entree van Motel One komt aan het Grotekerkplein, naast de imposante gotische Laurenskerk. Op de eerste vier verdiepingen komen de hotelkamers en er wordt een vijfde verdieping aan het gebouw toegevoegd. Een terugliggend dakpaviljoen met skylounge biedt rondom uitzicht over het centrum van Rotterdam.

Hergebruik en nieuwbouw
De transformatie van het bestaande gebouw is in volle gang. Namens Boelens de Gruyter verzorgt Drees & Sommer Netherlands de directievoering en het toezicht bij de uitvoering en monitort het nakomen van gemaakte afspraken door de betrokken partijen. Het bestaande gebouw is inmiddels volledig gestript tot op de originele betonnen draagconstructie uit 1957 en alle overige bestaande onderdelen, de gevels en installaties zijn verwijderd. Aan de kant van de Hoogstraat wordt het pand uitgebouwd met zo’n 2.000 m² – de nieuwe fundering van die aanbouw is volledig gerealiseerd en de vloeren in bewerking. In het gebouw worden momenteel de wanden en vloeren van de vernieuwde kern gemaakt. De oplevering van het hotel is voorzien voor eind 2022.

Schots kasteel
Het renovatieproject van het Schloss Roxburghe Hotel in het Schotse heuvellandschap is op dit moment misschien wel het meest exclusieve renovatieproject bij Drees & Sommer. Het Hospitality team van Drees & Sommer UK is betrokken bij de uitbreiding van het prachtige hotel. Het 19e-eeuwse huis met 22 kamers krijgt een nieuwe hoteluitbreiding met 57 kamers, compleet met een volledige spa, restaurant en conferentiefaciliteiten, plus 60 nieuwe vakantielodges op het omliggende landgoed.

Drees & Sommer UK is aangesteld als projectmanager en coördineert de kosten, het ontwerp, de aanstelling van de aannemers en de bouwwerkzaamheden ter plaatse. Het project moet in de zomer van 2022 worden opgeleverd.

Ontzorging vanaf initiatief tot en met exploitatie
Of het nu gaat om slimme hotels, mixed-use concepten, stads- of resorthotels; opdrachtgevers van Drees & Sommer profiteren van een brede dienstenportefeuille. Van initiatief tot implementatie realiseert Drees & Sommer met strategisch vastgoedadvies en duurzame oplossingen nieuwe standaarden voor de hotels van de toekomst. 

Foto: SCHLOSS Roxburghe Hotel & Golf Course/ Christian Laukemper Photography/ Kitzig Design Studios 



Reacties


Laatste nieuws