Vier tips voor een optimale inrichting van de badkamer

Het inrichten van een badkamer kan nogal een moeilijke opgave zijn. Je moet namelijk met veel dingen rekening houden die allemaal invloed hebben op de uiteindelijke uitstraling. Hierdoor kom je voor veel keuzes te staan.

Denk bijvoorbeeld aan de kleuren, het type sanitair en een praktische indeling van de ruimte. Maar waar kun je het beste op letten bij het inrichten van badkamers? Wij geven je graag 4 tips voor de optimale inrichting.

1. Kleine badkamer? Maak keuzes en deel slim in!
Des te groter de ruimte, des te makkelijker je alles kwijt kunt. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Maar hoe pak je het dan aan? Je zult keuzes moeten maken. Denk bijvoorbeeld na of je werkelijk gebruik gaat maken van een bad? Een bad-douchecombinatie is dan vaak de beste oplossing. Ook een extra toilet is vaak overbodige luxe. Opbergen kan altijd door de hoogte in te gaan, zo ga je slim om met beperkte ruimte.

2. Zorg dat het ruimtelijk oogt
Maak gebruik van trucjes die ervoor zorgen dat een badkamer groter oogt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een glazen douchewand. Doordat glas transparant is, breekt het de ruimte niet op en oogt het groter. Ook kun je kiezen voor een grote spiegel. Een spiegel geeft extra diepgang waardoor de badkamer ook stukken groter oogt. Daarnaast zijn zwevende badkamermeubels aan de muur erg praktisch. Naast het feit dat je er van alles in kunt opbergen, zien ze er ook mooi uit. Doordat ze los van de vloer staan, nemen ze optisch niet veel ruimte in beslag.

3. Maak gebruik van een 3D badkamerplanner
Ga te werk als een echte professional! Tegenwoordig bieden veel keukenaanbieders de mogelijkheid om online jouw badkamer na te maken met een badkamerplanner. Hierdoor krijg je een goed beeld hoe alles eruit komt te zien en kun je spelen met de ruimte die je hebt. Twijfel je nog tussen de kleur, het sanitair of de tegels? Ook daar kun je gemakkelijk tussen switchen.

4. Zorg voor eyecatchers en combineer met tijdloze materialen
Het leuke van het inrichten van een badkamer is dat je het volledig naar eigen smaak kunt maken. Het is hierbij echter wel goed om na te denken over materialen die tijdloos zijn en kleuren die niet te bont zijn. Zeker wanneer je van plan bent een lange tijd in hetzelfde huis te blijven. Om het dan toch nét wat aantrekkelijker te maken, kun je eventueel nog kiezen voor eyecatchers. Deze zijn vaak gemakkelijk te vinden in showrooms, waar adviseurs je kunnen helpen bij het maken van keuzes voor je badkamer. Ook voor de rest van je woning zoals ben je bij een showroom aan het juiste adres. Zo vind je er ook vaak een groot aanbod aan keukens.

(Advertorial)

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022