Eerste energieneutrale woningen opgeleverd in Zuiderpark

De oplevering van de eerste 42 eengezinswoningen in nieuwbouwproject In ’t Zuiderpark, onderdeel van de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid in Rotterdam, is gestart. Na een voortvarende bouwperiode zijn de energieneutrale woningen klaar. Ballast Nedam Development en Heijmans Vastgoed zijn, als ontwikkelcombinatie van Hart van Zuid, zeer verheugd met deze nieuwe mijlpaal in de gebiedsontwikkeling Hart van Zuid.

Het totale plan In ’t Zuiderpark wordt opgebouwd uit twee carrés met ieder 42 ruime gezinswoningen in diverse woningtypen (fase 1 en 2) en 14 woningen verdeeld over 2 blokken aan de Urkersingel (fase 3). Alle woningen zijn inmiddels verkocht. De woningen zijn onder architectuur ontworpen door Inbo. Alle woningen binnen deze woonblokken hebben een stadstuin, terras met uitzicht over het Zuiderpark en een eigen parkeerplaats.

"Het toevoegen van woningen bij een gebiedsontwikkeling als Hart van Zuid is een langgekoesterde wens, met wonen in ’t Zuiderpark wordt daar actief invulling aan gegeven", zegt Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development, over de nieuwbouwwoningen die volgens hem in harmonie opgaan met de natuur in het Zuiderpark. 

Duurzaam en energieneutraal
Alle woningen in het plan zijn energieneutraal en worden voorzien van stadsverwarming, WTW- ventilatie en zonnepanelen. De zonnepanelen wekken daarmee de benodigde energie op voor gebouwinstallaties. Tussen beide carrés wordt een brede klimaat adaptieve groenstrook aangelegd die er straks voor zorgt, dat overtollig regenwater uitstekend kan worden opgevangen. In de gevels zijn nestkasten opgenomen waardoor de natuur letterlijk en figuurlijk in huis gehaald wordt.

"Zuid was ooit een plek waar mensen liever wegtrokken. Dat hebben we de afgelopen jaren veranderd. Met de komst van een nieuw zwembad, theater en bibliotheek, bus- en metrostation en gerenoveerd Winkelcentrum Zuidplein verandert Hart van Zuid van een transitiegebied in aantrekkelijk verblijf- én woongebied", aldus Bas Kurvers, wethouder bouwen en wonen in Rotterdam. Reacties


Laatste nieuws