Opening hoofdkantoor RBS op Zuidas door Jan Kees de Jager

Woensdagmiddag 22 juni opent Jan Kees de Jager, minister van Financiën, het nieuwe Nederlandse hoofdkantoor van RBS, gelegen in het hart van de Amsterdamse Zuidas.

Het hoofdkantoor omvat de bovenste verdiepingen van het UNStudio gebouw, dat na een uitvoerige selectie werd uitverkozen. RBS huurt er ruim 10.500 m² en heeft een eigen entree aan de Gustav Mahlerlaan. DTZ Zadelhoff adviseerde RBS bij de totstandkoming van de huurovereenkomst. De inrichting is ontworpen en gerealiseerd door Heyligers design + projects.

RBS Nederland is onderdeel van RBS Group, een van de grootste banken ter wereld. RBS verstrekt financiële producten en diensten aan grootzakelijke ondernemingen, financiële instellingen en de publieke sector, zowel in Nederland als wereldwijd.

Dit gebouw is een belegging van Union Investment, die het object in 2007 in eigendom verwierf voor haar open-end real estate fund UniImmo: Europa. UNStudio is een ontwikkeling van Mahler 4 v.o.f. bestaande uit ING RED, G&S Vastgoed en ASR. Naast RBS hebben inmiddels twee andere gerenommeerde gebruikers getekend voor UNStudio, waaruit de grote aantrekkingskracht van het gebouw blijkt.

Na deze transacties is nog circa 10.000 m² voor verhuur beschikbaar. Met enkele andere kandidaten worden gesprekken gevoerd. De marketing van dit gebouw wordt verzorgd door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten, Jones Lang LaSalle, Savills en DTZ Zadelhoff.

Reacties