Iedereen weet waarom het belangrijk is om te investeren in sloten van hoge kwaliteit voor optimale veiligheid. Sloten houden niet alleen gebouwen veilig, ze bieden ook een veilig gevoel voor alle mensen binnen. Waarop je zou moeten letten bij de aankoop van een cilinderslot is net zo belangrijk als dat je weet wat je veilig wilt stellen. Door de toenemende inbraakcijfers van de afgelopen jaren neemt de vraag naar inbraakvrije sloten toe.

Er bestaan helaas geen cilindersloten die 100% inbraakvrij zijn. Als een inbreker genoeg tijd en goed gereedschap heeft, kan hij uiteindelijk altijd een slot openbreken.

Zoeken naar het perfecte slot voor jou
Je moet er altijd voor zorgen dat de sleutels van het slot niet kunnen worden gedupliceerd. Dit zorgt er altijd voor dat alleen jijzelf toegang hebt tot het object dat je wilt beveiligen. Indien mogelijk, kies je voor een slot dat extra beveiligd is tegen openbreken, om maximale veiligheid te garanderen.

Er is tegenwoordig veel keuze als het gaat om deursloten. Deursloten zijn er voor zowel binnen- als buitendeuren. Het soort deur, het materiaal en de draairichting van de deur is belangrijk voor de keuze van een perfect aansluitend deurslot.

Je hebt bijvoorbeeld digitale sloten, deze maken gebruik van toegangskaarten, unieke combinatiecodes en/of zelfs vingerafdrukken. Dit helpt ervoor te zorgen dat alleen bevoegde personen een ruimte kunnen betreden. Ook hebben dit soort digitale sloten een automatische afsluitingsfunctie.

Ook kun je kiezen uit cilindersloten die bestand zijn tegen kerntrekken, een inbraakmethode die tegenwoordig erg vaak wordt gebruikt.

SKG Keurmerk
Zolang deze cilindersloten voorzien zijn van een SKG keurmerk kan je ervan uit gaan dat inbrekers er minimaal 3 minuten over doen om bij jou binnen te komen. Over het algemeen duurt dit te lang voor inbrekers en geven zij het op. Het cilinderslot sluit je af met een ‘normale’ sleutel en kan voor vele ruimtes gebruikt worden. 

Als laatste heb je ook nog een smart lock. Dit is een deurslot met een netwerkverbinding. Hierdoor zijn er allerlei geavanceerde functies mogelijk, zoals: bediening via je smartphone – ook als je niet thuis bent, automatisch vergrendelen, toegang beperken tijdens bepaalde uren of een koerier op afstand binnenlaten.

Maar welk slot is nou iets voor jou?
Bij deze keuze moet je allerlei zaken afwegen. Zoals de veiligheidsfactor en het gebruiksgemak. Ook de prijs speelt waarschijnlijk een rol, want een digitaal slot kost meer dan een klassiek cilinderslot. Ben jij er nog niet uit wat het beste bij jou past? Online is er gelukkig meer dan genoeg te vinden!

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022