'Aanbieden deelmobiliteit een must voor stedelijke hoogbouw'

Projectontwikkelaars van nieuwe woonprojecten staan voor vele complexe uitdagingen: lage parkeernormen, duurzaamheidseisen en ook de steeds hoger wordende verwachtingen van bewoners maken het lastig om een optimaal woonconcept te realiseren. Het is dan ook niet gek dat diverse ontwikkelaars en vastgoedbeleggers zoals Bouwinvest, Greystar en Amvest samen met deelmobiliteitsaanbieder Hely zijn gaan experimenteren met mobiliteitshubs bij hoogbouwprojecten. Michael Baan, business developer bij Hely, vertelt: “Het succes van onze pilots toont aan dat mobiliteitshubs bij hoogbouw geen tijdelijke experimenten meer zijn, maar een permanente service met veel toegevoegde waarde voor bewoners.”

Mensen willen geen plek om in te wonen, maar een plek om in te leven. Zo zie je regelmatig full service living woningprojecten met faciliteiten als pakketpunten en binnentuinen, maar ook mobiliteit wordt steeds vaker een vast onderdeel van het woonconcept. Bereikbaarheid en flexibiliteit is voor bewoners namelijk echt een must, maar is door de schaarse ruimte in stedelijke gebieden niet altijd vanzelfsprekend. Deelmobiliteitsaanbieder Hely helpt uiteenlopende projectontwikkelaars en vastgoedeigenaren met deze uitdaging door het plaatsen van zogenoemde Hely Hubs; een verzamelplek met diverse vormen van deelvervoer, exclusief beschikbaar voor bewoners.

Lees hier het volledige interview dat Vastgoedjournaal had met Michael Baan van Hely. Het maakt deel uit van de VJ Special over hoogbouw

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022