Jaarbeurs en bouwsector nemen hun verantwoordelijkheid en verplaatsen BouwBeurs: 'Oktober is simpelweg niet haalbaar'

De Jaarbeurs neemt haar verantwoordelijkheid en slaat de Bouwbeurs in oktober over. Standhouders met vestigingen of aandeelhouders in het buitenland vinden het niet verantwoord om aan een grootschalig event mee te doen. Verder gaan de zaken dusdanig goed in de bouw dat er problemen zijn met de standbemanning.

De tweejaarlijkse BouwBeurs, die van 18 tot en met 22 oktober zou plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht, gaat niet door. In plaats daarvan richt het beursteam zich nu op een grotere editie van de beurs in 2023. De beslissing om de beurs pas weer in 2023 te organiseren, is in nauw overleg met de branche en met exposanten genomen. Marisa Richter van de BouwBeurs benadrukt in een reactie aan Vastgoedjournaal dat de hoofdreden dat de beurs verzet is, de drukte in de bouw is. Sommige standhouders hebben bijvoorbeeld een tekort aan grondstoffen.

De BouwBeurs is de grootste vakbeurs voor de bouw in Nederland. Op het evenement komen specialisten in de uitvoerende en voorschrijvende bouw bij elkaar. Richter vertelt: “In 2023 zetten we een volgende stap naar een nog mooier evenement. We breiden uit van zes naar acht hallen en zijn inmiddels hard aan de slag met de editie 2023, waarin duurzaamheid een nog belangrijker thema is. En we gaan natuurlijk nog meer bieden op het gebied van innovatie, inspiratie, netwerken en new business.”

Richter vervolgt: “Het gaat goed in de bouw en dat is goed nieuws. Maar daardoor hebben bedrijven nu minder tijd om zich goed voor te bereiden op een goede presentatie in oktober. De BouwBeurs heeft een lange voorbereidingstijd en met de zomervakantie in aantocht, blijkt oktober toch te kort dag voor de branche. Voor sommigen spelen daarbij ook nog bedrijfsinterne regels rondom de coronapandemie, ondanks het besef dat bij de Jaarbeurs alle veiligheidsmaatregelen zijn genomen.”

Tot slot: "Als bedrijven meedoen aan een beurs moeten ze waar voor hun geld krijgen. We hanteren in de Jaarbeurs de regels van de RIVM maar ondanks dat zal je met het huidige sentiment niet een beurs kunnen draaien waar men achteraf een goed gevoel over heeft."

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022