Ballast Nedam bouwt 91 woningen in Vleuterweide

Ballast Nedam is gestart met de bouw van 53 rijwoningen en 38 twee-onder-een-kapwoningen in De Tuinlanden in Vleuterweide - Leidsche Rijn. De woningen zijn ontworpen door Hans Been Architecten uit Amerongen & Klunder Architecten uit Rotterdam. De ontwerpen hebben oer-Hollands architectuur met een nuchtere herkenbare stijl, kappen, overstekken en grote raampartijen en elementen uit tuinstedelijke dorpen.

De prijzen variëren tussen € 239.000 v.o.n. en € 429.000 v.o.n. De volgende fase in De Tuinlanden wordt nu uitgewerkt. Deze fase omvat in totaal 48 twee-onder-een-kapwoningen in het hogere segment. Naar verwachting gaan de eerste 26 woningen begin volgend jaar in verkoop.

Witte Boog en Terra Carré
De 91 woningen in het deelgebied De Tuinlanden bestaan uit twee projecten: Witte Boog en Terra Carré. De woningen liggen langs de Landschapsbaan in Vleuterweide. De woningen in Witte Boog hebben wit "gekeimde" gevels met rode pannen. In Terra Carre zijn de woningen in levendige steenkleuren gerealiseerd. De verkoop is gestart in oktober 2010. In Terra Carré zijn nog twee-onder-een-kapwoningen beschikbaar. Alle woningen in Witte Boog zijn verkocht. Voor meer informatie kunt u kijken op www.terracarre.nl.

Vleuterweide- Leidsche Rijn
Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij participeert in de Gemeenschappelijke Exploitatiemaatschappij Vleuterweide (GEM Vleuterweide). Vleuterweide is een gebiedsontwikkeling van circa 6.000 woningen en verschillende cultuurmaatschappelijke functies aan de rand van Leidsche Rijn. De wijk is verdeeld in zes deelgebieden met ieder een eigen identiteit, die past in het bestaande landschap en aansluit op bijzondere elementen in de omgeving. De totale opgave van Ballast Nedam bestaat uit 1.100 woningen in zes deelgebieden.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022