Als je een product of een dienst wilt verkopen dan moet de eerste indruk die een klant heeft goed zijn. Is die indruk slecht, dan sta je al met 1-0 achter. Een schoon en representatief (bedrijfs)pand, is daarom erg belangrijk. De binnenkant kan er tiptop uitzien, maar als de buitenkant vies is, is de kans kleiner dat de klant naar binnengaat. Dus stel jezelf de vraag: ‘Straalt de buitenkant van mijn woning of pand het juiste beeld uit naar mijn klanten en personeel, buren en/of bezoekers?’ Het is bewezen dat mensen zich meer op hun gemak voelen bij een schoon gebouw in plaats van bij een verwaarloosd gebouw.

Ga je dan eerst de parkeerplekken aanpakken, de perkjes bijhouden of toch je gevel laten reinigen? Wat ons betreft gaat de hoogste prioriteit uit naar gevelreiniging! Het is namelijk van belang dat je gebouw er schoon uitziet. Want ook al is het buitenom nog een klein beetje een rommeltje, een schoon pand valt dan uiteindelijk meer op dan een stoep welke nog niet helemaal is afgespoten. Mensen kijken namelijk vaak omhoog en niet standaard naar beneden.

Zelf doen of laten doen?
Als je een hogedrukspuit hebt, dan kun je ervoor kiezen om zelf wat te doen. Echter ben je dan lang bezig en waarschijnlijk doe je het zelfs ook nog niet helemaal zoals het hoort. Daarom is het belangrijk dat je als eigenaar of beheerder een professionele partij inschakelt die hier wel kaas van heeft gegeten. Een bedrijfspand is vaak groter dan een gemiddeld huis en je bent in verhouding vaak goedkoper uit als je een professionele partij inschakelt. De uurtjes die zij werken, kun jij ook weer gebruiken om je eigen werk te doen.

Ook als je net een pand hebt gekocht en je wil het graag gaan verhuren; laat het professioneel reinigen, bijvoorbeeld door Prova Reiniging. Een gebouw wordt nooit schoon opgeleverd. Een gebouw kan vies worden als het niet onderhouden wordt. Denk aan vuil zoals vogelpoep, groene aanslag, uitlaatgassen en meer. Dit gaat hun tol eisen aan de muren. Zo kan het gebouw hierdoor schade ondervinden. Denk maar eens aan bakstenen. Die kunnen door de jaren heen achteruitgaan als ze niet op tijd gereinigd worden! Denk ook eens aan Prova dakreiniging, voor uw dak!

Oftewel, laten doen!
Laat dus je gebouw reinigen door een professionele partij. De investering is vaak op basis van m2. Investeren in het aangezicht van je gebouw is belangrijk. Het draagt bij aan de betrouwbaarheid, representativiteit en het onderhoud van je pand!

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022