AM en Heijmans starten verkoop woningen Fort BlauwKapel

Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed geven zaterdag 18 juni het startsein voor de verkoop van 39 woningen in het plan Fort BlauwKapel in Gorinchem. Fort BlauwKapel ligt in het deelplan De Donken in Hoog Dalem aan de oostkant van Gorinchem. Het plan telt vijf vrijstaande woningen, achttien twee-onder-een-kapwoningen en zestien rijwoningen.

De nieuwe woonwijk Hoog Dalem is verweven met de stad en het landschap en bestaat uit diverse, hoger gelegen wooneilanden die door groen en water van elkaar zijn gescheiden. Door deze stedenbouwkundige opzet krijgt de wijk een uitgesproken groen en waterrijk uiterlijk. Het plan is mede geïnspireerd op de karakteristieken van de Nieuwe Hollandse Waterlinie waarvan Hoog Dalem deel uitmaakt.

De Donken ligt tussen de stad, de polder en de uiterwaarden en is daarmee een van de aantrekkelijkste locaties van Hoog Dalem. Het woningaanbod bestaat uit vijf vrijstaande woningen, achttien twee-onder-een-kapwoningen en zestien rijwoningen. De woningen zijn ontworpen door DAAD architecten. De prijzen lopen uiteen van € 239.000 tot € 569.000 vrij-op-naam. De bouw is in handen van Heijmans Bouw.

Voor de energievoorziening van de woningen wordt een collectief systeem van warmte-/koude opslag (WKO) toegepast. Voor deze duurzame voorziening wordt gebruik gemaakt van de bodem als energiebron. Door gebruik van een warmtepomp worden de woningen door leidingen in de vloer op een milieuvriendelijke manier verwarmd in de winter en gekoeld in de zomer. Door de toepassing van WKO is het binnenmilieu gezonder en neemt het wooncomfort toe. Doordat er geen radiatoren worden toegepast, krijgen de bewoners meer mogelijkheden bij de indeling van hun woning.

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022