Torenstad: een maatschappelijk betrokken belegger

De maatschappij is volop in beweging. Huisvestingsbehoeften veranderen snel. De klant staat meer dan ooit centraal en maatschappelijke en culturele instellingen staan onder druk. Torenstad, de in Zutphen gevestigde vastgoedbelegger, draagt bij aan de antwoorden op de vraagstukken die hieruit ontstaan. Torenstad is een stichting met de missie om in goede samenwerking met partners, gemeenten en andere stakeholders duurzaam aangename leefomgevingen te creëren en te behouden voor de toekomst.

Dennis Borninkhof is teamleider administratie bij Torenstad en werkt ruim 16 jaar bij de stichting. “Sinds mijn komst bij Torenstad werk ik in het vastgoed. Ik ben vooral verantwoordelijk voor het administratieve en financiële gedeelte. Maar we zijn een kleine organisatie, dus er komen ook andere zaken bij mij terecht.”

Maatschappelijk betrokken participeren
Er zijn een aantal kenmerken die Torenstad onderscheiden. Samenwerkingen met andere partijen is er één van. “Regelmatig doen we vastgoedinvesteringen in samenwerking met een aantal andere partijen. Naast deze financiële participaties zijn wij eveneens bij betrokken voor de verzorging van het property management Torenstad onderscheidt zich verder door maatschappelijke betrokkenheid. “Een goed voorbeeld daarvan is Het Volkshuis in Zutphen. Dat is een horecagelegenheid waar mensen met een handicap, of afstand tot de arbeidsmarkt aan de slag kunnen. Iedereen in Zutphen en omgeving kent deze plek wel. Torenstad ondersteunt dit initiatief door jaarlijkse een substantiële huurkorting te verlenen”, vertelt Borninkhof. Dat alles maakt Torenstad uniek. 

Oog voor monumenten
Naast maatschappelijke projecten geeft Torenstad ook aandacht aan monumentale gebouwen in Zutphen. “Bij deze gebouwen, met een monumentale status, is het erg belangrijk respect te hebben voor het verleden. Wij vinden het belangrijk dat deze gebouwen behouden blijven voor het nageslacht. Een goed voorbeeld hiervan is het Luxor theater in Zutphen”, legt Borninkhof uit.

Blik op de toekomst
Torenstad heeft verschillende ambities voor de toekomst. Eén daarvan is voldoen aan energie- en dus de klimaateisen. “In 2023 willen we hieraan voldoen met al onze gebouwen. Vanwege de diversiteit van onze vastgoedportefeuilles, vergt dit echter voor ieder object een andere aanpak. Verbouwen, transformeren en zelfs herontwikkeling behoren tot de mogelijkheden”, zegt Borninkhof.

Digitaliseren
Om het property management efficiënter te laten verlopen heeft Torenstad in 2016 een switch gemaakt qua ERP-software en werkt sinds die tijd met Bloxs. “We hebben de afgelopen jaren een flinke digitaliseringsslag gemaakt en inmiddels hebben we veel van onze werkzaamheden daadwerkelijk kunnen automatiseren. Dat levert voor mijn afdeling een enorme tijdswinst op. De vastgoedmanagers hebben 24/7 toegang tot alle actuele informatie middels de standaard, maar ook via de voor Torenstad specifieke rapportages binnen Bloxs. Torenstad is blij met Bloxs in zee te zijn gegaan en ziet mede daardoor de toekomst met vertrouwen tegemoet”, vertelt Borninkhof enthousiast.

Over Torenstad
Torenstad is actief als investeringsmaatschappij, met focus op vastgoed. Zij bezit een substantiële vastgoedportefeuille en participaties in werkmaatschappijen die in heel Nederland actief zijn op het vlak van de projectontwikkeling, beleggen, vastgoedbeheer en de verhuur van vastgoed. Daarnaast worden verschillende maatschappelijke en culturele initiatieven ondersteund.

Over Bloxs
Binnen Bloxs Software B.V. wordt innovatieve software ontwikkeld voor Vastgoedbeleggings- en Property Management Organisaties. De producten, waaronder een complete, op SaaS (Software as a Service) gebaseerde, ERP-oplossing, automatiseren vastgoedprocessen, genereren inzicht en zijn eenvoudig in gebruik.

Reacties