Freshstation maakt GFT-inzameling in appartementencomplex gemakkelijk

De Freshstation is een gekoelde container die 24 uur per dag toegankelijk is voor de bewoners van appartementen. De koeling voorkomt nare geurtjes en zorgt ervoor dat men het GFT snel en eenvoudig uit de woning kan brengen. Een bijdrage van Sidcon. 

Gemeenten zijn steeds meer bezig om GFT, of eigenlijk etensresten, gescheiden in te zamelen in appartementen complexen. Voor de bewoners betekent dit vaak dat men het GFT in de woning moet opslaan of naar een container buiten moet wegbrengen ergens in de buurt.

De Freshstation is een apparaat dat in de hal, of hier dichtbij, geplaatst kan worden zonder dat dit tot overlast leidt. Onder meer de koeling zorgt hiervoor. De container is fraai vormgegeven en past daarmee goed in een schone en frisse omgeving. Doordat het de bewoner gemakkelijk wordt gemaakt is men veel eerder geneigd om het GFT te gaan scheiden waardoor het niet meer in het restafval terecht komt.

GFT kan, als het eenmaal in het restafval zit, alleen nog maar verbrand worden. Dus niet gerecycled worden. Als het wel gescheiden ingezameld is, kan het verwerkt worden tot compost en komt het weer terecht waar het vandaan komt, namelijk op het land. En daarop kan weer voeding geproduceerd worden en is de cirkel rond.

Kortom de service voor de bewoners wordt vergroot en het milieu wordt gespaard. Wilt u zien hoe het werkt? Kijk hieronder het filmpje!

 

Wilt u meer informatie? Vraag dan naar Boris Gubbels (06 22571388), Pieter van Ravenstein ( 06 12757306 ) of Daan Janssen (06 57547508  ) die u alle informatie kunnen geven of kijk op de website. 

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021