RE:BORN zet crowdfunding in voor transformatieproject in Den Haag

In de Haagse Zeeheldenbuurt transformeert ontwikkelende belegger RE:BORN een voormalig kantoorpand. Het gebouw wordt zo aangepast dat het in de toekomst allerlei programma’s kan accommoderen. Ook wordt een verduurzamingsslag gemaakt en krijgt het architectonisch aanzien een flinke impuls. Bij deze vernieuwende aanpak past ook een andere manier voor de projectfinanciering: RE:BORN haalt het geld op met crowdfunding via het platform Oneplanetcrowd.

RE:BORN staat voor vrij denken, los van alle conventies en ingesleten patronen in de vastgoedsector. Studievrienden Niel Slob en Saman Mohammadi, oprichters en directeuren van RE:BORN, zagen in 2008 een grote kans in de markt: verouderd, leegstaand vastgoed aanpakken en deze transformeren naar functievrije gebouwen – die daarmee steeds opnieuw bruikbaar zijn voor veranderende maatschappelijke wensen. Gebouwen ook waarmee de gebruikers en omgeving een emotionele verbinding voelen, die ecologisch gezond zijn voor mens & milieu en leiden tot een economisch (hoger) stabiel rendement en een interessante waardeontwikkeling.


Deze nieuwe manier van ontwikkelen en beleggen werd eveneens vertaald in een vernieuwende manier van projectfinanciering. Vanaf het begin kon RE:BORN een beroep doen op een sterke en vaste groep van particuliere investeerders. Zij zijn vanaf het eerste moment bij de onderneming betrokken en hebben de groei van RE:BORN mede mogelijk gemaakt. Bij Walden bouwt RE:BORN voort op deze aanpak door de kring van investeerders verder te vergroten.

Raouf Jarmo, medeoprichter van RE:BORN in 2015 en verantwoordelijk voor Finance & Funding legt het principe uit: ‘We zijn enige tijd geleden begonnen ons te oriënteren op crowdfunding als middel om de financiering van onze projecten rond te krijgen. Vorig jaar hebben we het voor de eerste keer toegepast voor de herontwikkeling van Lelystaete in Lelystad. De formule is helemaal van deze tijd. Wie als investeerder meedoet verbindt zich aan een waardevolle impact-investering en verzekert zichzelf van een mooi rendement. De rente bedraagt namelijk 5,6% (6% bruto) voor een looptijd van 66 maanden. En in de eerste zes maanden geldt er een opslag van 1,5% in verband met de bouwfase, waarmee de rente op 7,1% netto (7,5% bruto) uitkomt. Particuliere investeerders kunnen meedoen vanaf een bedrag vanaf 250 euro. Hiermee hopen we iedereen een mooie beleggingskans te kunnen bieden die tegelijk de wereld een stukje beter maakt.’

Bij de crowdfundingsactie voor Walden, werkt RE:BORN samen met Oneplanetcrowd, dat gespecialiseerd is in fondsenwerving voor duurzame projecten.

Over het project Walden
Walden is gelegen aan de Waldeck Pyrmontkade 872 te Den Haag. Het voormalige kantoorgebouw wordt ingrijpend herontwikkeld en eind 2021 opgeleverd in haar nieuwe gedaante. Het biedt de komende 15 jaren ruimte aan 30 appartementen, kantoorruimte, fitnessruimte en duurzame parkeermobiliteit. Het zal duurzaam worden geëxploiteerd door huurder BizStay, die in ruil voor dit project elders in de stad Den Haag 40 appartementen terugbrengt in de sociale verhuur. De verwachting is dat Walden vanaf januari 2022 wordt bewoond door BizStay en haar gebruikers. Vanaf dit moment is Walden een zeer interessant ‘groen’ beleggingsproduct voor de lange termijn.Reacties

Ivo Baal

Top Raouf. Erg leuk dat jullie de mogelijkheid bieden voor de particuliere belegger/spaarder om met vertrouwen deel te nemen in de NL woningmarkt-productie!

Geplaatst op 3 juni 2021 om 10:33Laatste nieuws