Het verschil maken in complexe en uitdagende vastgoedvraagstukken

Deloitte Real Estate is de strategisch adviseur op het gebied van Real Estate M&A, Urban Development, Portfolio Advisory en Real Estate Strategy & Technology. Vraagstukken als de Future of Energy, Mobility en Health spelen hierin een belangrijke rol.

Daniëlle van Lier en Anoer Ilahi, beiden Senior Consultant, zijn het er roerend over eens: “De projecten zijn divers, dynamisch en uitdagend. Elke opdracht is weer anders, geen dag is hetzelfde. We blijven onszelf ontwikkelen en maken het verschil voor onze klanten.”

Vandaar dat ze ook al langere tijd bij Deloitte Real Estate werken, leggen ze uit. Daniëlle van Lier (28): “Na mijn bachelor Business Analytics ben ik bij Deloitte aan de slag gegaan als werkstudent. Inmiddels is dat alweer zes jaar geleden, maar ik heb het nog steeds erg naar mijn zin. Door mijn data achtergrond doe ik vaak opdrachten op het raakvlak van vastgoed en innovatie. Een uitdagend werkgebied. Zo ontwikkelen we momenteel samen met een partner een digitale datakluis voor op je telefoon waarmee je gemakkelijk en veilig je persoonsgegevens kunt ophalen, opslaan en delen. De app wordt op dit moment bij verschillende processen ingezet, denk hierbij aan een aanvraag voor een huurwoning of hypotheek maar bijvoorbeeld ook voor je negatieve testresultaat in het kader van Covid-19. Vandaar dat we onlangs betrokken zijn geweest bij de Fieldlab-evenementen, waar meer dan duizend mensen onze app hebben gebruikt.”  

Anoer Ilahi (32) werkt nu vier jaar bij Deloitte Real Estate. “In mijn vorige baan bij een grote, Nederlandse bank ben ik het vastgoed ingerold. Dat beviel zo goed, dat ik besloot mijn kennis erin te verbreden. Deloitte Real Estate is de grootste onafhankelijke vastgoedadviseur in Nederland en de opdrachten zijn dan ook altijd complex en uitdagend. Binnen Real Estate zijn er vier richtingen: Urban Development, Portfolio Advisory, Real Estate M&A en Strategy & Technology. Ik houd me vooral bezig met Urban Development en M&A en adviseer veel rondom herontwikkelingstrajecten en transacties. Grondeigenaren willen een marktconforme opbrengst bij de verkoop van hun grond en een bestemmingswijziging van bijvoorbeeld agrarische grond naar bouwgrond kan daarbij veel waarde toevoegen. Bovendien draagt dit bij aan het nijpende tekort aan woningen in Nederland. Deze trajecten begeleid ik en het bijzondere is dat ik in mijn werk met verschillende disciplines te maken krijg. Van stedenbouwkundig en procesmatig tot financieel, fiscaal en juridisch. De juiste teaming van collega’s en teamwork zijn dan ook essentieel.”    

Niet alleen over de uitdagende inhoud van hun werk zijn Daniëlle en Anoer enthousiast. “Met ruim 70 mensen is Deloitte Real Estate de strategische adviseur. Toch voelt het als een hechte club”, vertelt Anoer. Daniëlle: “De collega’s en de sfeer op de afdeling zijn de redenen waarom ik elke dag met plezier naar mijn werk ga. Ons team bestaat uit jonge, gedreven mensen met diverse achtergronden, zoals financials, planologen, bouwkundigen en juristen. Als werkgever zorgt Deloitte goed voor alle werknemers, er worden regelmatig leuke evenementen georganiseerd zoals de jaarlijkse ski-trip, het traditionele kerstdiner, de teamuitjes en sportevenementen. Ook zijn er vele trainingen beschikbaar en worden er inhoudelijke bijeenkomsten georganiseerd met belangrijke sprekers. Je hoeft je hier nooit te vervelen.”

Sinds vorig jaar heeft Deloitte Real Estate een traineeprogramma voor nieuwe medewerkers. Daniëlle legt uit: “Je leert dan alle vier de richtingen van Real Estate kennen. Een mooie manier om diepgaand kennis te maken met vastgoed, alle facetten ervan komen voorbij.” Anoer lacht: “Maar ook voor zij-instromers, zoals ik, is dit de juiste plek. Doordat Deloitte Real Estate zo breed is, lijkt het een beetje op een snoepwinkel en kun je echt kiezen wat jij interessant vindt en wat bij je past. Je krijgt hier veel verantwoordelijkheid en mag direct mee naar de klant. Er is flexibiliteit en we pakken onze projecten vaak multidisciplinair aan. Door samen te werken, leer je iedere keer weer ontzettend veel.”

Ook geïnteresseerd in een functie bij Deloitte? Momenteel is er een vacature voor een (Senior) Consultant Real Estate. Bekijk deze hier. 

 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022