Waarom tuinelementen een goede aanvulling zijn voor op kantoor

Even ontsnappen aan alle hectiek op de werkplek en tot rust komen in de pauze. Dat gaat het beste in de buitenlucht in een rustgevende tuin of op een dakterras op kantoor. Hierdoor denken de werknemers en -gevers even niet aan het werk dat nog moet gebeuren, maar gaan ze informeel met collega’s in gesprek.

Pauze tussen de werkzaamheden door is erg belangrijk voor de mens. De plek waar de pauze wordt gehouden, is niet geheel onbelangrijk. Het beste is om een plek te hebben waar je even uit kan waaien en waar je niet afgeleid wordt door beeldschermen of je werk die je ziet liggen. Wil jij graag weten waarom je een tuin of dakterras op kantoor moet hebben en hoe je dit het beste kan inrichten? Kees Smit Tuinmeubelen geeft daarop het antwoord. 

Een groene tuin op kantoor kan je op verschillende manieren invullen. Dit is afhankelijk van het soort gebouw en de plek waar je kantoor gevestigd zit. Het is een mogelijkheid om buiten een tuin te maken op de begane grond. Dit kan zowel overdekt als in de openlucht zijn, of een mix van beide. Door ook een overdekt gedeelte te hebben, is het ook mogelijk om te genieten van de tuin op het moment dat het minder weer is. Hierdoor krijgt de medewerker ook op dat moment nog steeds de rust die gezocht wordt tijdens de pauze. Ook een dakterras is iets dat steeds meer bedrijven hebben. Dit is ideaal voor als er geen mogelijkheid is om een tuin aan te leggen op de begane grond. Zorg er wel voor dat het dakterras veilig is door hogere randen en relingen te plaatsen aan alle kanten. Door een dakterras kan je gelijk uitwaaien en genieten van het mooie uitzicht.

De voordelen
Een tuin of dakterras op kantoor hebben, zorgt voor fittere medewerkers door de buitenlucht. Ook hebben de werknemers minder last van concentratieproblemen en daardoor presteren ze beter. Door de pauzes in de tuin of op het dakterras door te brengen, ontspannen de werknemers meer en gaan ze na de pauze weer met frisse energie aan het werk. De tuin of het dakterras is tevens de ideale plek om informele gesprekken tussen collega’s te hebben. Uit deze gesprekken komen vaak de meest briljante ideeën uit voort.

Het meubilair in de tuin
Hoe richt je de tuin op kantoor goed in? Allereerst is het belangrijk om genoeg zitplekken te hebben zodat de medewerkers die buiten willen zitten, dat ook kunnen. Creëer allerlei verschillende hoekjes met verschillende soorten tuinmeubelen. Loungesets zorgen voor heerlijk zitcomfort, waardoor de werknemers even lekker kunnen loungen en uitrusten. Op een tuinset kun je lunchen en als je even buiten wilt werken, zet je de laptop op tafel. Zo kun je in alle rust in de buitenlucht werken. Zet parasols neer voor als het te warm is of mensen in de schaduw willen zitten. Hierdoor krijgen de medewerkers het niet te warm en zweten ze niet te erg. Creëer het huiselijke gevoel in de kantoortuin door verschillende kussens in de stoelen en banken te leggen en met bijvoorbeeld een aantal gaslantaarns voor de sfeerverlichting.

Genoeg planten op kantoor en in de tuin
Het is belangrijk om voldoende planten in de tuin en op kantoor te hebben. Planten zorgen namelijk voor vermindering van de gezondheids- en vermoeidheidsklachten en kunnen deze zelfs tegengaan. Ook worden schadelijke stoffen uit de lucht gehaald door het vocht die planten de lucht inbrengen. Planten met grote bladeren kunnen ook een hoop geluid opnemen door het grote volume van de planten. Hierdoor heb je op kantoor minder geluidsoverlast. Tot slot zorgt groen op kantoor voor betere productiviteit en meer creativiteit. Zorg er daarom voor dat je niet alleen buiten in de tuin, maar ook binnen bij de kantoorplekken voldoende groen hebt. Dit heeft namelijk een positief effect op de werkomgeving en de prestaties.

Reacties

Lees onze special over Vastgoedfinanciering Special 2021