Waal en Schutte lanceren LeefiD-concept

De bouwconcerns Waal en Schutte geloven dat, in de nieuwe werkelijkheid van de woningmarkt, nieuwbouw samen met de woonconsument moet worden ontwikkeld. In een organisch proces van co-creatie. Op de Provada lanceren zij daarom leefiD, van idee naar identiteit.

Johan Krijgsman, directeur van Waal: "Tegelijk met het individualiseren van de samenleving is wonen een uiting van lifestyle geworden. Wonen is een persoonlijke beleving, wonen is emotie! Zoveel mensen, zoveel leefiD-en. Niet zo gek dus dat het planmatig invullen van woningontwikkeling al jarenlang niet meer werkt. LeefiD stelt de ideeën van de eindgebruiker centraal. Geeft mensen vrijheid en zeggenschap over hoe men wil leven en wonen. Creëert met hen een thuis waar identiteit aan kan worden ontleend. Zorgt voor doorbraken in de woningmarkt! Te lang is bepaald hoe mensen moeten wonen. LeefiD maakt hier een einde aan. Met behulp van nieuwe technieken en social media. Basis vormt het reduceren van afzetrisico, faalkosten en verspilling door co-creatie en virtueel bouwen. Maatwerk is door keteninnovatie niet duurder. LeefiD begint bij de klant en resulteert in maximale klantwaarde en vitale en leefbare wijken en buurten."

De woonconsument wordt met behulp van onder andere social media georganiseerd.
"Samen met de woonconsument, de gemeente en/of de grondeigenaar wordt de locatie en de woning ontwikkeld en gebouwd. In co-creatie wordt samen met de woonconsument met behulp van een zeer intelligent bouwinformatiemodel de woning eerst virtueel gebouwd. Met de componenten uit het bouwinformatiemodel kan de klant nagenoeg alle woningen ontwerpen en samenstellen. Zo krijgt de klant echt maatwerk en wordt zijn leefiD in een 3D-model gevisualiseerd en ontstaat een duidelijk beeld hoe het daadwerkelijk wordt en wat het hem gaat kosten. Vervolgens wordt de woning in een zeer korte doorlooptijd lean gebouwd. Zo duurt bijvoorbeeld het bouwen van een eengezinswoning gemiddeld 10 weken en kan een dergelijke woning vanaf circa 85.000 euro aan bouwkosten worden gebouwd zonder opleverpunten. Gedurende het hele proces wordt de klant begeleid door een persoonlijke woonconsultant", aldus Krijgsman.Reacties


Laatste nieuws