Syntrus koopt 69 appartementen van AM en LSI

Syntrus Achmea heeft tijdens de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam een overeenkomst getekend met AM en LSI voor de aankoop van 69 appartementen in 100hoog in Rotterdam. 100hoog is een nieuwe ontwikkeling in het Wijnhavenkwartier in het centrum van de stad en telt 152 appartementen. Mede dankzij de succesvolle verkoop aan particulieren hebben AM en LSI nu ruim zeventig procent van de appartementen verkocht. Volgens planning wordt 100hoog medio 2013 opgeleverd.

Dit project is gelegen op een goede locatie in het centrum van Rotterdam: het Wijnhaveneiland. Dit is een gebied dat bestaat uit oud- en nieuwbouw en dat in de afgelopen jaren en de komende jaren getransformeerd zal worden van kantorenzone naar een dynamisch, stedelijk woongebied.

100hoog is de nieuwe blikvanger in de skyline van Rotterdam. Het 33 verdiepingen tellende ontwerp van Klunder Architecten verschijnt direct aan de Wijnhaven en wordt omsloten door de Posthoornstraat en de Wijnstraat. De ligging aan het water is een belangrijke inspiratiebron voor het ontwerp van 100hoog. Vooral de buitenruimten met de houten aankleding geven het gevoel op een scheepsdek te zitten. Door het glas aan de zuidzijde van vloer tot plafond te laten lopen, zijn de appartementen zeer licht en kunnen bewoners optimaal van het uitzicht genieten.
Aan de Wijnhaven komen op straatniveau circa 1.050 m² commerciële ruimten.

Daarboven liggen 40 havenappartementen. In de hoogbouw komen 112 torenappartementen. Het aanbod bestaat uit 43 verschillende typen appartementen, die allemaal beschikken over een grote buitenruimte. De bewoners krijgen de beschikking over een gemeenschappelijke daktuin en een eigen berging. De garage in het gebouw biedt plaats aan 165 auto's. De prijzen voor de appartementen lopen uiteen van € 199.750 tot € 1.500.000. Een inpandige parkeerplaats is te koop voor € 35.000. De bouw is in handen van BAM Woningbouw.

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022