Deze ondergrondse perscontainer bespaart veel ruimte bij hoogbouw

De ondergrondse perscontainer van Sidcon zorgt ervoor dat minder containers nodig zijn en dat er minder vaak vuilniswagens hoeven te komen bij appartementengebouwen of kantoren. Diverse aansprekende voorbeelden zijn er al waar de Presstation Pro ingezet wordt. Een bijdrage van Sidcon

De ruimtes worden steeds beperkter maar afval komt in elk gebouw voor. En dit moet ingezameld en afgevoerd worden. In de ontwerpfase wordt dit onderwerp nogal eens over het hoofd gezien. Door direct een ruimte besparende oplossing mee te nemen in het ontwerp zoals de Presstation Pro, blijft er meer ruimte over voor de bewoners of kantoormedewerkers. Doordat het afval onder de grond samengeperst wordt kan er 5-10 maal zoveel in. In de praktijk blijkt dan dat in plaats van 4 containers er slecht 1 nodig is. En dat neemt weinig ruimte in beslag.

Minder transportbewegingen
Naast dat een perscontainer minder ruimte in beslag neemt, zorgt een Sidcon Presstation Pro er voor dat er minder vaak een vuilniswagen hoeft te komen en dat deze sneller klaar is met het legen van de container. Immers het scheelt tijd of er 1 of 4 containers geleegd moeten worden. En minder transportbewegingen is goed voor mens en milieu.

De perscontainers zijn uitgerust met sensoren en een internetverbinding. Eén van de voordelen hiervan is dat op afstand bekeken wordt hoe vol de container is zodat hij tijdig, maar ook niet te vroeg, geleegd wordt.

Rotterdam en Eindhoven
De Presstation Pro is onder meer gebruikt bij de Lee Towers in Rotterdam maar ook bij diverse andere transitieprojecten waar kantoren zijn omgebouwd naar appartementen. Ook de Van Nelle Fabriek en de Philips Bedrijfsschool in Eindhoven zijn voorzien van de innovatieve perscontainers. Sidcon produceert ondergrondse perscontainers voor zowel restafval als voor Oud Papier Karton en PMD/Plastic-afval.

Wilt u meer informatie? Vraag dan naar Pieter van Ravenstein (06 12757306) of Daan Janssen (06 57547508).

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022