EVS 2020 in kort bestek: de belangrijkste wijzigingen op een rij

De nieuwe Europese vastgoedtaxatiestandaarden EVS 2020, verplichte kost voor Register-Taxateurs, gelden vanaf 1 januari 2021. In de VBO-uitgave 'EVS 2020 in kort bestek' zetten prof. dr. Tom Berkhout MRE MRICS en drs. ing. Sebastiaan Roggeveen de belangrijkste wijzigingen overzichtelijk op een rij, aangevuld met tips en voorbeelden voor de dagelijkse praktijk. 

Zo is bijvoorbeeld de rapportagestandaard ingrijpend gewijzigd. Er is nu sprake van een globale richtlijn voor taxatierapporten, maar dat betekent nog geen volledige vrijheid voor de taxateur. Verder bespreken zij aan de hand van de nieuwe EVS een aantal actuele thema's uit de taxatiepraktijk. De actuele, soms verhitte discussie rond taxatieonzekerheid als gevolg van Covid-19 komt aan bod, evenals de manier waarop taxateurs in de praktijk hiermee om dienen te gaan.

Volgens de nieuwe NRVT-regels mogen taxateurs adviesdiensten verrichten onder de noemer 'specifiek overeengekomen werkzaamheden'. De auteurs bakenen deze diensten scherp af tegenover professionele taxatiediensten en de wettelijke taxaties en bespreken hoe de taxateur zich het beste kan beschermen tegen claims en klachten. Kortom: een praktijkboek dat de professionele vastgoedtaxateur niet mag missen.

Voor meer informatie en om het boekje te downloaden, klik hier. 

Reacties

Lees onze special over Special Woonvormen 2022