Panden in het oude stadscentrum van Middelburg onder digitale hamer

Zes panden met 27 grotendeels verhuurde wooneenheden worden vrijwillig online geveild op het platform van BOG Auctions. De betreffende panden met eigen grond liggen in het oude stadscentrum van Middelburg. De online veiling van het geheel is op 12 mei 2021 om 15:00 uur. Er kan ook op elk van de wooncomplexen afzonderlijk geboden worden.

Zoek je een appartementencomplex in het karakteristieke centrum van Middelburg? Waar je niet veel voor hoeft te doen, want 25 van de 27 appartementen zijn reeds verhuurd? Dat kan! Bied mee op een van de zes complexen in de online veiling. Of doe een bod op de gehele portefeuille. De gehele verkoop wordt begeleid door Pieter Nienhuis van Synchro Bedrijfshuisvesting BV. Als projectnotaris is mr. H.E. Visser van De Zeeuwse Alliantie aangesteld.

VOC-handelsstad
De appartementen zijn verdeeld over 6 wooncomplexen. Van de 27 appartementen zijn er 2 vrijstaand. Alle wooneenheden worden ‘as is’ en in de huidige, grotendeels verhuurde staat opgeleverd. De appartementencomplexen worden verkocht namens de woningcorporatie Stichting Woongoed Middelburg te Middelburg.

Middelburg, de hoofdstad van de provincie Zeeland, is een fraaie stad met een rijk verleden. Als voormalige VOC-handelsstad valt er veel te zien en te ontdekken. Gebouwen uit de 12e eeuw, de 90-meter hoge abdijtoren ‘Lange Jan’ of het laatgotische stadhuis. De stad biedt talloze bezienswaardigheden om je zintuigen te prikkelen.

Nieuwstraat 34 - 34A t/m 34D (”De Willemstad”)
Traditioneel pand uit 1960 met 5 verhuurde appartementen. Op de eerste en tweede verdiepingen zijn elk 2 appartementen met balkon. Op de begane grond is 1 appartement. Het pand is voorzien van houten kozijnen en overwegend enkel glas.

Bekijk hier meer informatie over deze veiling.

Damplein 23A t/m 23G
Aangewezen als monument door de Rijksoverheid. Het oorspronkelijke bouwjaar is 1745. Het pand is gebouwd in verschillende fases en bestaat uit een voorhuis, een trappenhuis, een linker achterhuis en een rechter achterhuis. Derhalve zijn er verschillende dakconstructies: lessenaarsdaken, schilddak en plat dak. In het pand zijn 7 deels verhuurde appartementen, 23F is niet verhuurd.

Bekijk hier meer informatie over deze veiling.

Vlissingsestraat 13-15-17-17A
Dit object bestaat uit 2 monumentale panden met 4 verhuurde appartementen. Het geheel wordt gehuurd door een jeugdzorgspecialist. Op deze locatie worden jongeren tussen de 18-23 jaar voorbereid om op zichzelf te gaan wonen.

Bekijk hier meer informatie over deze veiling.

Koestraat 1-3-3A
Ook dit betreft een monumentaal pand en dateert uit 1860. Het gaat hier om een hoekcomplex met 3 verhuurde appartementen. De vloeren zijn van hout, enkelglas ramen, schilddak voorzien van pannen en deels een plat dak met bitumineuze dakbedekking.

Bekijk hier meer informatie over deze veiling.

Koestraat 5 – 5A t/m 5C (“De Roode Osse”)
Prachtig monumentaal pand uit 1750 met 4 verhuurde appartementen. Het pand heeft een schilddak met pannen, een plat dak aan de achterkant wat gebruikt kan worden als terras en een rechte gevel. Alle vloeren zijn van hout en de kozijnen zijn voorzien van enkel glas.

Bekijk hier meer informatie over deze veiling.

Koestraat 9 – 9A – 11-13 (“’t Wapen van Emden”)
Traditioneel gebouwd pand met 4 deels verhuurde appartementen. Het gebouw is gebouwd in 1800/1989. Koestraat 9A staat leeg, de overige appartementen zijn verhuurd. Alle appartementen beschikken over eigen nutsvoorziening.

Bekijk hier meer informatie over deze veiling.

Bezichtiging en bieden
Het is mogelijk de panden te bezichtigen. Dit kan uitsluitend na afspraak met de makelaar. Meer informatie hierover en aanmelden kan via: p.nienhuis@synchrobedrijfshuisvesting.nl

De online veilingen zijn op 12 mei 2021 vanaf 10:30 uur op het platform van BOG Auctions. Voor meer informatie over de eindcombinatie: Portefeuille wooncomplexen te Middelburg.

Om te kunnen bieden dient een geïnteresseerde partij zich te registreren op de website van BOG Auctions en zich te legaliseren bij een notaris. Meer informatie hierover vindt u op www.bog-auctions.com.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special