De waarde van je huis verhogen? Dit zijn de mogelijkheden

Het is als je een eigen woning hebt altijd interessant om te bekijken op welke manier de waarde van je huis te verhogen is. Het toevoegen van extra bruikbare ruimte laat de waarde bijvoorbeeld stijgen, zoals een uitbouw aan de woonkamer. Of een dakkapel op zolder om daar een extra slaapkamer van te maken.

Er zijn echter ook minder drastische maatregelen die de waarde van je huis verhogen. Denk maar aan het opknappen van je interieur, zoals met houten jaloezieën als mooie en moderne raamdecoratie. Zo zijn er nog een aantal mogelijkheden om op een eenvoudige manier je huis in waarde te laten toenemen.

Nieuwe keuken of badkamer
Een nieuwe keuken of badkamer doet de waarde van je huis stijgen. Een complete renovatie van keuken of badkamer levert de grootste waardestijging op. Het is echter ook mogelijk om met een beperkt budget vernieuwingen aan te brengen. Bijvoorbeeld door keukenfrontjes te vervangen of een nieuw aanrechtblad te installeren. In de badkamer het sanitair vervangen, zoals de wastafel en kraan is op zich ook al goed voor een waardestijging.

Binnen en buiten schilderen
Het is bij een eigen woning altijd belangrijk om in goed onderhoud te voorzien. Bij houten kozijnen en deuren aan de buitenkant is het nodig om deze periodiek te laten schilderen. Een schilderbeurt aan de buitenkant van je woning werkt een waardevermeerdering in de hand. Dat is aan de binnenzijde eveneens het geval. Denk daarbij ook aan het sauzen van muren en aan al het houtwerk. Zo ook de kozijnen rondom de ramen, waar je uiteraard nieuwe jaloezieën voor kan hangen of andere raambekleding naar keuze.

Zolder verbouwen tot slaapkamer
Een zolder is vaak een plek waar spullen staan die je lange tijd niet gebruikt. Het is echter jammer, want een zolder biedt vaak veel ruimte en is prima om te toveren tot een slaapkamer. Of tot een studeerkamer of gameroom. Het is dan wel aan te raden om de zolder te isoleren als dat nog niet het geval was. Het is voor meer lichtinval mogelijk om er een raam in te plaatsen met keuze uit allerlei soorten zonwering. Is de vloer van hout dan biedt een tapijt een geluiddempende werking. Om de ruimte optimaal te benutten, is het verder mogelijk om inbouwkasten te maken. Een zolder tot een functionele ruimte omtoveren, leidt zeker tot een waardevermeerdering van je huis.

Reacties

Lees onze special over Hoogbouw Special