Funda in business open voor alle gecertificeerde makelaars in Nederland

Funda in business, de grootste website voor commercieel vastgoed in Nederland zet een strategische stap door de website open te zetten voor alle gecertificeerde makelaars, ook die geen lid zijn van de NVM. Vanaf vandaag kunnen makelaars zich aanmelden voor plaatsing en nog voor 1 juli 2011 worden de eerste extra objecten zichtbaar op de site. 

De markt voor commercieel vastgoed kenmerkt zich door de zogenaamde ‘nieuwe realiteit' waarbij toenemende transparantie en de snelle ontwikkelingen in de wereld van nieuwe media centraal staan.

"De openstelling van funda in business komt op het moment dat de markt klaar lijkt te zijn voor één platform dat vrijwel de gehele markt in beeld brengt. In deze nieuwe realiteit willen onze bezoekers wel dat de informatie op onze sites altijd volledig, actueel en betrouwbaar is. Dat is een belofte die wij kunnen waarmaken", aldus Joep Ketelaar, algemeen directeur van funda. Ketelaar wil hierbij profiteren van de lessen die getrokken kunnen worden bij andere bekende succesvolle internetbedrijven als Bol.com, Amazon en LinkedIn. "Zo zijn ze bij Bol.com sterk in het vergaren van de informatie van de interesses van alle zoekers. De netwerksite LinkedIn leert ons hoe je onderling relaties samenbrengt."

De uitbreiding van het aanbod op funda in business maakt onderdeel uit van een nieuwe strategie waarbij funda in business haar leidende marktpositie wil versterken door middel van meer marketing en uitbreiding van het aanbod. Ook heeft funda het afgelopen jaar gewerkt aan een aantal essentiële verbeteringen van de website: recente transacties worden getoond, makelaars kunnen het volledige funda in business aanbod op hun eigen site tonen, en de site is intussen ook in het Engels beschikbaar.

Kwaliteitsgarantie
De openstelling van funda in business geldt uitsluitend voor gecertificeerde makelaars (Vastgoedcert, RICS, SCVM of MRE) die actief zijn in commercieel vastgoed. Aanmelden kan via www.fundainbusiness.nl/aanmelden. Nadat de aanmelding akkoord is, verloopt de invoer van objecten via één van de 5 invoerpartners die betrokken zijn bij funda in business. Deze partner biedt een invoermodule die ervoor zorgt dat alle datavelden met de juiste validatie worden aangeleverd en bij verkoop/verhuur worden afgemeld. Funda heeft een lange traditie van betrouwbare data en het is bij iedere uitbreiding van het aanbod op de site van groot belang dat dit gewaarborgd blijft.

Nummer 1 positie
Funda in business wil met de nieuwe strategie haar marktleiderschap in deze markt bevestigen. Op dit moment staan ruim 25.000 objecten op funda in business. Per maand kent de site 250.000 bezoekers die bij elkaar 4,5 miljoen pagina's bekijken. Daarmee is funda in business in Nederland veruit de grootste website voor commercieel vastgoed.

Over funda
Funda faciliteert de verkoop en verhuur van huizen en bedrijfspanden via internet. Funda zorgt met deze activiteiten voor transparantie in de onroerendgoedmarkt en ondersteunt zoekers met betrouwbare en complete informatie. Funda telt meer dan 350.000 bezoekers en gemiddeld 9.000.000 pageviews per dag. Funda is daarmee de grootste en meest bezochte website op het gebied van onroerend goed van Nederland met gemiddeld ruim 3.500.000 unieke bezoekers per maand. In 2011 bestaat funda 10 jaar.

Reacties